Eerder deelden we al een artikel over wat chowder is. Kort gezegd is het een dikke, romige Noord-Amerikaanse soep op basis van melk of room, vaak gevuld met schaal- en schelpdieren, aardappel of crackers om de soep extra stevig te maken.
Klassieke varianten bevatten ook ui, spek of bacon en groenten zoals wortel en selderij. Volgens traditioneel katholiek gebruik werd deze romige soep vaak op vrijdag gegeten – vandaar de uitdrukking ‘vrijdag visdag’! Maar ook zonder vis zijn er tal van heerlijke varianten, zoals corn chowder, gemaakt met maïs, aardappel en spek, of vegetarische versies boordevol groenten.
In deze lijst verzamelen we uit ons archief onze favoriete chowder recepten, zodat je zelf aan de slag kunt:
5x chowder recepten
chowder met savooiekool en gerookte makreel
Er gaat niets boven een kom dampende soep! Deze chowder met savooiekool is lekker stevig en de makreel geeft ‘m een fijne rokerige smaak. Geen fan van gerookte makreel? Neem dan gerookte zalm, een restje gekookte mosselen of blokjes kabeljauw- of zalmfilet.
Liever geen vissoep? Probeer dan eens deze tomatensoep met paprika en knoflookciabatta. Geheid dat deze op je vaste repertoire eindigt!
naar recept
Liever geen vissoep? Probeer dan eens deze tomatensoep met paprika en knoflookciabatta. Geheid dat deze op je vaste repertoire eindigt!
hollandse chowder met spek, poon & garnalen
Chowder is een Noord-Amerikaanse soep gevuld met vis, schaal- en schelpdieren. Mister Kitchen maakt een Hollandse chowder met garnalen en gerookt spek.
naar recept
manhattan mosselchowder met pastinaak
Deze chowder wijkt af van de bekende romige, lichte chowder. De basis bestaat uit tomatenbouillon die de soep mooi oranje-rood kleurt. Meer inspiratie met mosselen vind je hier!
naar recept
vongole chowder met sterretjes
Deze rijke maaltijdsoep is perfect als gul hoofdgerecht tijdens een kerstdiner. De sterretjes die je uit brood brengen jou en de visite meteen in kerststemming.
naar recept
mosselchowder
De gouden smaak van deze chowder wordt versterkt door de gele tinten van mosselen, ras el hanout, citroen en saffraan. Deze mosselchowder is er een voor in je vaste repertoire.
naar recept