Hollandse chowder met spek, poon & garnalen

hollandse chowder


aantal 6 | hoofdgerecht | doordeweeks, weekend | hollands |
Chowder is een Noord-Amerikaanse soep gevuld met vis, schaal- en schelpdieren. Mister Kitchen maakt een Hollandse chowder met garnalen en gerookt spek. 
kooktijd45 minutes

ingrediënten

  • 50 g gerookt spek in stukjes
  • 2 el olijfolie
  • 1 laurierblad
  • 1 ui fijngesneden
  • 2 tenen knoflook fijngesneden
  • 1 kg aardappels vastkokend, geschild, in stukjes
  • 4 stengels bleekselderij in boogjes
  • 2 preien in halve ringen
  • 2 l visbouillon*
  • 200 ml slagroom
  • 250 g poonfilet met vel*
  • 20 g boter
  • 100 g Hollandse garnalen gepeld
  • ½ citroen sap
  • 1 winterpostelein* flinke hand

instructies

  • Bak het spek 5 min. in een beetje olijfolie in een soeppan. Voeg laurier, ui en knoflook
  • toe en bak nog eens ± 5 min. zachtjes. Voeg de aardappel, bleekselderij en prei toe en bak nog ± 2 min. mee. Blus het af met de visbouillon en schenk de room erbij. Laat 10-12 min. zachtjes koken tot de aardappel beetgaar is.
  • Bak intussen de poonfilets in de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag. Bak ze eerst op develkant en draai ze kort voor het einde nog even om en bak nog 1 min.
  • Meng de garnalen in een kom met wat peper, zout en het citroensap.
  • Breng de soep op smaak met peper en zout. Verdeel de soep over 6 borden, leg de poon en garnalen erin en verdeel de winterpostelein erover.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
* In plaats van zelfgemaakte visbouillon kun je ook voor kant-en-klare visfond kiezen of voor visbouillontabletten. Of kies voor een combi van half visfond half visbouillon. Winterpostelein is alleen in het seizoen te koop, vervang door spinazie of veldsla.
Recepten en bereiding: Mister Kitchen. Styling: Cyn Ferdinandus. Fotografie: Ernie Enkelaar
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


hollandse chowder