5x cheesecake met witte chocolade

5x cheesecake met witte chocolade
Recept: Hester de Goede, Fotografie: Ernie Enkelaar, Styling: Mirjam van der Rijst, Marijn Visser, Foodstyling: Oscar de Lint

Verlang jij naar een cheesecake met witte chocolade? Begrijpen we! Zijn we normaliter als gek op het romige taartje, met een ruime hoeveelheid chocolade wordt de boel nóg lekkerder.

Omdat witte chocolade flink zoet is, is het juist leuk om het te combineren met iets fris. Zo gaan we in onderstaande recepten aan de slag met grapefruit of passievrucht.

Een paar tips:

1. Gebruik goede roomkaas
Light-varianten bevatten vaak meer vocht, waardoor de cheesecake wat minder stevig wordt.

2. Bekleed je bakvorm
Leg bakpapier op de bodem en bekleed de randen van de springvorm met bakpapier of vet de boel in met boter. Zo haal je de cheesecake er zonder gedoe uit.

3. Bak op lage temperatuur
Een cheesecake wil je langzaam garen, bijvoorbeeld op 130-140°C. Dat voorkomt scheuren.

4. Geef het de tijd
Een cheesecake is op z’n allerlekkerst als hij goed is opgesteven. Laat hem daarom lang genoeg in de koelkast staan.

Hieronder onze favoriete recepten.

5x cheesecake met witte chocolade

paloma taartjes met witte chocolade, macadamianoten, grapefruit en tequila
Mijn variant op de paloma cocktail, maar dan nóg lekkerder door de toevoeging van witte choco en de zoute macadamia's. Liever geen tequila? Vervang door witte balsamico-azijn.
naar recept
paloma taartjes cocktail
terrazzo-cheesecake
Qua kersttinten en -smaken zit je goed met deze terrazzo-cheesecake. De jelly’s maak je met gember, cranberry & groene matcha-thee.
naar recept
terrazzo-cheesecake cheesecake witte chocolade

Cheesecake versieren met witte chocolade

new york cheesecake met chocoladeglazuur
We geven je een onovertroffen NY cheesecake met royaal veel roomkaas. laat de cheesecake afkoelen in de oven, dan is de kans op barsten miniem. Kleine barstjes verstop je gewoon onder een dikke laag chocoladeglazuur…
Bekijk hier onze 9 tips voor de perfecte cheesecake!
naar recept
cheesecake 2018-02
gebakken cheesecake
Sinds Rutger ontdekte dat gebakken cheesecake wél lekker is, bakt hij ze zelf. Proef zijn zomervariant met nectarine en passiefruit en je wilt niets anders meer!
naar recept
gebakken cheesecake vanrutger van den broek

Met witte chocolade in de bodem

cheesecakebars met passiefruit
Voor koele toetjes hoeft de oven niet aan en dat is wel zo fijn bij zomertemperaturen. Je maakt ze makkelijk van tevoren en bewaart ze in je koelkast of vriezer. Perfect na een BBQ of een dagje strand of stad. Maak alvast wat ruimte vrij in de koelkast en het plezier kan beginnen.
Deze cheesecakebars met passiefruit zijn de beste combinatie tussen spannend en zoet. Crispy basis, romige cheesecake en fris fruit on top!
naar recept
cheesecakebars passiefruit

Lees ook: 15x wintertoetjes die je met niemand wil delen