Als we aan de Nederlandse kou denken, dan willen we maar één ding: een warm bord Hollandse stamppot. Boerenkoolstamppot is een echte klassieker als het gaat om stamppotten en is niet meer weg te denken uit de Nederlandse keukens.
Natuurlijk ken je boerenkoolstamppot met een klassieke rookworst, maar hoe lekker zijn de delicious.twists? Combineer de boerenkool bijvoorbeeld met aardpeer of zoete aardappel.
Boerenkool zit vol vitamines en dat komt goed uit: die kunnen we wel gebruiken tijdens de herfst- en wintermaanden. De groente wordt dan ook gezien als een echte wintergroente. De smaak is op z’n lekkerst na een nacht vorst. De kou zorgt er namelijk voor dat de kool extra suikers aanmaakt. De oogst begint dan ook vaak pas na de eerste nachtvorst.
Wist je dat je boerenkool in nog veel meer andere gerechten kunt gebruiken dan alleen stamppot? Lees hier hoe!
Welke aardappels kun je het beste gebruiken?
De oogsttijd van de boerenkool is dus erg belangrijk voor de perfecte smaak van je stamppot. Ook de aardappels die je gebruikt voor je boerenkoolstamppot kunnen veel verschil maken. Wil je de ‘bite’ in in je stamppot behouden? Zorg er dan voor dat je kruimige aardappels gebruikt en stamp ze niet te fijn, anders krijg je al gauw een puree.
Wil je meer weten over het verschil tussen vaste en kruimige aardappels? Lees het hier!
Tip: boerenkool stamppot over? Je kunt het makkelijk invriezen en ontdooien. Het allerlekkerste is het om het na het ontdooien op te bakken in een koekenpan met een beetje boter.
6x boerenkoolstamppot met een twist
Lees ook: 6x andijvie recepten die geen stamppot zijn | delicious.magazine