Heb jij weleens bloemkoolrijst gegeten? Meer groenten eten is altijd een goed idee, maar het moet natuurlijk wel leuk en vooral lekker blijven! Bloemkool leent zich perfect voor deze taak want het is lang houdbaar, veelzijdig en neutraal van smaak.
Niet alleen in zijn originele originele vorm: ook als vervanger van klassieke koolhydraten zoals rijst en couscous werkt hij goed. Dit zijn 7 recepten met bloemkoolrijst.
Of ga voor deze makkelijke vega traybake met bloemkool of comforting bloemkoollasagne met spinazie en stilton!
Bloemkoolrijst maken
Bloemkoolrijst koop je tegenwoordig kant-en-klaar bij de meeste supermarkten. Dat is makkelijk en snel, maar ook duurder en minder lang houdbaar. En als je eenmaal zelf bloemkoolrijst hebt gemaakt, weet je hoe makkelijk het is.
Het enige wat je nodig hebt is een keukenmachine of blokrasp. Verwijder de bladeren van de bloemkool en snijd de rest van de bloemkool in grove stukken. Hak in een paar pulses fijn in een keukenmachine of rasp op een blokrasp. Bak de bloemkoolrijst kort in een koekenpan met een scheutje olijfolie en breng op smaak met je favoriete kruiden, specerijen en andere smaakmakers.
Wist je dat de bladeren en stelen om de kool heen ook eetbaar zijn en bomvol nuttige stoffen zitten? Gooi deze dus niet weg, maar kook ze lekker mee.
7 recepten met bloemkoolrijst
Voedzame inspiratie
Meer makkelijke maaltijden met groenten maken? Bestel onze special ELKE DAG bomvol voedzame recepten.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."