5x recepten met bloemkoolrijst

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Heb jij weleens bloemkoolrijst gegeten? Meer groenten eten is altijd een goed idee, maar het moet natuurlijk wel leuk en vooral lekker blijven! Bloemkool leent zich perfect voor deze taak want het is lang houdbaar, veelzijdig en neutraal van smaak. Niet alleen in zijn originele originele vorm: ook als vervanger van klassieke koolhydraten zoals rijst en couscous werkt hij goed. Dit zijn 5 recepten met bloemkoolrijst.

Vaker glutenvrij koken? In dit artikel verzamelden we 5 glutenvrije recepten.

Bloemkoolrijst maken

Bloemkoolrijst koop je tegenwoordig kant-en-klaar bij de meeste supermarkten. Dat is makkelijk en snel, maar ook duurder en minder lang houdbaar. En als je eenmaal zelf bloemkoolrijst hebt gemaakt, weet je hoe makkelijk het is.

Het enige wat je nodig hebt is een keukenmachine of blokrasp. Verwijder de bladeren van de bloemkool en snijd de rest van de bloemkool in grove stukken. Hak in een paar pulses fijn in een keukenmachine of rasp op een blokrasp. Bak de bloemkoolrijst kort in een koekenpan met een scheutje olijfolie en breng op smaak met je favoriete kruiden, specerijen en andere smaakmakers.

Wist je dat de bladeren en stelen om de kool heen ook eetbaar zijn en bomvol nuttige stoffen zitten? Gooi deze dus niet weg, maar kook ze lekker mee.

5 Recepten met bloemkoolrijst

Nasi goreng van bloemkoolrijst
Afhaaleten uit eigen huis? Ga voor deze goreng met een twist, in plaats van rijst gebruik je namelijk bloemkool. Bloemkool is nét iets zachter dan rijst. Goed nieuws: je krijgt je dagelijkse hoeveelheid groenten binnen, zonder het te merken.
naar recept
bloemkool goreng | delicious
couscous van bloemkool met linzenburgertjes en harissadressing
Deze couscous van bloemkool met linzenburgertjes en harissadressing is echt een topper voor doordeweeks. Snel klaar, vol groenten en smaak! Tip: In het groentekoelvak van de supermarkt vind je ook kant-en-klare bloemkoolcouscous. Makkelijk, maar wel minder vers.
Ook harissa kun je zelf maken, je vindt hier het recept.
naar recept
bloemkoolcouscous - delicious
indiase kofta met bloemkoolcouscous en okra
De Aziatische keuken is vaak dé favoriet en wij begrijpen precies waarom. Deze keuken zit namelijk vol smaakvolle specerijen, denk aan kurkuma en gember. Probeer deze Indiase kofta met bloemkoolcouscous en okra maar en geniet!
naar recept
indiase kofta couscous | delicious
couscous van bloemkool, amandel en bosui
Couscous van bloemkool? Bloemkool die op couscous lijkt! Een prima manier om aan je groentetax te komen.
naar recept
couscous van bloemkool
Bloemkoolrisotto met Beemster kaaskletskop
Met een goed bord risotto maak je bijna iedereen blij. Hoe dat komt? Simpel: zo’n kom vol met comfort food geeft je een goed gevoel. Deze bloemkoolrisotto met knapperige kaaskletskop van Beemster kaas is perfect om op de bank op te eten. Favoriete serie erbij, een zacht dekentje… Eh, mogen we nog een bord?
naar recept
bloemkoolcouscous - delicious