Een beetje peterselie-achtig, maar dan sterker. Waar hebben we het over? De smaak van bleekselderij natuurlijk! De knapperige groente is hartstikke gezond en in talloze gerechten superlekker. Vandaar: onze beste bleekselderij recepten.
Bleekselderij is op z’n best van juni tot eind november, maar je kunt ze het hele jaar door krijgen. Werd de groente vroeger vooral gekookt, tegenwoordig gebruiken we ‘m steeds vaker rauw. In de Verenigde Staten zijn ze overigens gek op het knabbelen op zo’n stugge stengel.
Op zoek naar lekkere recepten voor doordeweeks? Bestel ook onze special ELKE DAG, met 45 recepten. Lees er hier meer over!
7x bleekselderij recepten uit ons archief:
bleekselderij in serranoham met mosterdsaus
Deze ovenschotel met bleekselderij in serranoham is lekker licht en niet veel werk. De mosterdsaus geeft het gerecht extra pit en is daardoor nóg smakelijker. Een bijzonder, maar gemakkelijk recept en daarom perfect voor doordeweeks.
naar recept
mini-gratins van aardappel, bleekselderij en laguiole-kaas
Het is herfst! Dus willen we comfortfood uit de oven. Het liefst met een laag kaas erop. Dus bestrooien we deze aardappelgratins met bleekselderij rijkelijk met laguiole-kaas. Mmm!
Maak voor een grotere variant deze gratin met pastinaak, koolraap en salie.
naar recept
pittige stamppot van zoete aardappelen, bleekselderij en kokos
Voor een beetje pit op de dinsdag grijpen we naar rigoureuze middelen: de oer-Hollandse stamppot in een pittig jasje. Niet de ouderwetse aardappel, maar een zoete aardappel. Geen boerenkool, maar bleekselderij. En mét kokos, sambal, knoflook, komijn…
naar recept
risotto met bleekselderij en garnalen
Een beetje van het één en een beetje van het ander. Risotto: dit is zo’n recept, waar je makkelijk mee kan variëren, afhankelijk van wat je nog in de koelkast of vriezer hebt liggen. Wat risottorijst + bouillon + bietjes + restje kip van gisteren of risottorijst+ bouillon + stukje witvis + doperwtjes uit de vriezer. Risotto blijft een van de beste leftover-gerechten.
naar recept
bleekselderijstamppot met luikse kalfsgehaktballetjes
In Italië is bleekselderij een van de basisingrediënten voor veel gerechten. Ook hier vinden we het heerlijk, vooral in een fijne stamp. Tip: koop de bleekselderij als die fris ruikt en mooie groene bladeren heeft.
naar recept
Zin in meer stamppot? Maak dan ook deze witlofstamppot met camembert.
geroosterde-groentebouillon
Als je de juiste ingrediënten in huis haalt en even de tijd neemt, maak je zo een hele krachtige groentebouillon. Dit basisrecept komt uit de keuken van Eke, die keer op keer de lekkerste geroosterde groentebouillon op tafel zet.
naar recept
rode-rijstsalade met roodlof, rodekool en geroosterde walnoten
Hier zijn we dol op; rode-rijstsalade met roodlof, rodekool en geroosterde walnoten. Gezond en voedend met lekker veel smaak. Zo zien we salades graag.Ook lekker: parelcouscoussalade met asperges & feta-harissadressing.
naar recept
Bekijk ook: 16x gezonde pasta recepten