nr.1 foodmagazine

Witlofgratin met spekjes

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
witlofgratin


aantal 6 | hoofdgerecht | doordeweeks, weekend | frans |
Een ultralekker stuk vlees komt helemaal tot zijn recht naast het juiste bijgerecht. Deze witlofgratin gaat bijvoorbeeld perfect samen met lamsgebraad. De witlof geeft gratin iets licht bitters en de gruyère zorgt voor een knapperig korstje. Alles is lekkerder met een kaaskorstje. Probeer ook deze aardappelgratin met bleekselderij
voorbereiding20 minuten
Oven35 minuten

ingrediënten

  • boter om in te vetten
  • 1 teen knoflook gehalveerd
  • 6 struikjes witlof of roodlof
  • 150 g spek in reepjes
  • 150 ml slagroom
  • 40 g gruyère grof geraspt
  • 35 g broodkruim vers

instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ovenschaal in met boter. Wrijf hem in met knoflook en gooi deze daarna weg.
  • Kook de witlof in weinig kokend water met zout in ± 8 min. gaar. Giet af en dep droog met keukenpapier. Leg de witlof in de ovenschaal.
  • Bak intussen de spekjes in een koekenpan met antiaanbaklaag in ± 5 min. goudbruin en knapperig.
  • Strooi de spekjes over de witlof en maal er peper naar smaak over. Schenk de room erover en bestrooi met de kaas en het broodkruim.
  • Laat in 30-35 min. in de oven goudbruin worden.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Recepten: Allison Adams. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: Yaël Grinham. Bereiding: Brett Sargent. Bewerking: Colette Beyne
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


witlofgratin