grapefruit-sinaasappelcurd met kruidnagel

grapefruit-sinaasappelcurd met kruidnagel

Grapefruit en kruidnagel geven deze curd een stevige, kruidige, smaak. Lekker op scones! Of maak een simpele cake in een kleine taartvorm, snijd die horizontaal 2 keer door en bestrijk royaal met curd. Ook lekker: roer gelijke hoeveelheden curd door slagroom en yoghurt en maak een heerlijk dessert met frambozen. Genoeg heerlijke opties dus!

Scones maken voor bij deze heerlijke curd? Lees hier de geheimen voor perfecte scones!

grapefruit-sinaasappelcurd met kruidnagel

bijgerecht (2 potten van ± 500 ml) – v

Begin 1 dag van tevoren met dit recept.

2 kleine (bio)grapefruits
1 (bio)perssinaasappel
1 (bio)citroen
5 kruidnagels, gekneusd
3 eieren
6 eidooiers
250 g suiker
225 g boter, in blokjes
ook nodig: 2 gesteriliseerde potten van 500 ml (zie tip)

Rasp de schil van 1 grapefruit, 1 sinaasappel en 1 citroen dun af.

Pers alle vruchten uit en meet 270 ml sap af. Zet dat met de rasp en kruidnagels 1 nacht koel en afgedekt weg.

Zeef het sap. Meng de hele eieren, dooiers en suiker in een hittebestendige kom en klop los. Zet de kom op een pan met een laagje kokend water – zorg dat de bodem van de kom het water niet raakt – en voeg al kloppend het citrussap toe. Blijf kloppen, dit duurt zeker 20 min., totdat het een mooie gebonden crème wordt.

Neem de kom van het vuur en voeg al kloppend in delen de boterblokjes toe.

Schenk de curd in de potten, sluit af, laat afkoelen en zet in de koelkast.

Bereiden ± 35 min. / intrekken ± 1 nacht. d.

TIP: zie deliciousmagazine.nl/steriliseren voor het steriliseren van potten.

RECEPTEN TRUDELIES SCHOUTEN FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI BEREIDING JANNEKE PHILIPPI BEWERKING DOSIA BREWER