abrikoos-amandel-chocolade fudge

Deze sticky abrikoos-amandel-chocolade fudge zit vól goeds: gedroogd fruit, verse dadels, amandelspread en rauwe cacao. Proef de smaken van dit andere zoet maar eens. Lekker voor bij de koffie of als feestelijk dessert!

Nog meer zin in gezond zoet? Maak deze geweldige chai-courgettecake!

abrikoos-amandel-chocolade fudge

zoet (18 stuks)

215 g gedroogde abrikozen
250 g dadels* zonder pit, kleingesneden
145 g amandelpasta*
30 g (rauw) cacaopoeder*
60 ml gesmolten kokosolie*
snufje zeezout
1 el cacaonibs*
ook nodig: bakpapier, bakvorm van ± 11×21 cm, ingevet

Stap 1
Vet de bodem en zijkanten van de vorm in en bekleed met bakpapier. Laat een deel van het papier over de rand heen hangen.

Stap 2
Doe 190 g van de abrikozen in een hittebestendige kom. Giet er zoveel kokend water over dat ze onderstaan en laat 5 min. wellen. Giet de abrikozen af en droog ze. Snijd de overige abrikozen fijn en zet weg.

Stap 3
Pureer in de keukenmachine de dadels met de gewelde abrikozen glad en schraap het mengsel nu en dan van de wand van de machine terug bij de rest. Voeg de amandelpasta, cacaopoeder, kokosolie en zout toe. Pureer weer tot het glad is. Duw het mengsel in de vorm en strijk de bovenkant glad.

Stap 4
Bestrooi de fudge met de cacaonibs en de fijngesneden abrikozen en duw de topping met je handen iets in de fudge. Laat 4 uur in de koelkast opstijven.

Stap 5
Snijd de fudge met een scherp mes in 18 blokjes. Serveer direct. Bewaar overgebleven fudge in een luchtdichte bewaardoos in de koelkast.

* Verse dadels zijn in het seizoen (september/november) te koop bij groentespeciaalzaken en delicatessenzaken. Of neem gedroogde en gewelde dadels. Amandelpasta, rauwe cacao, kokosolie en cacaonibs koop je online of bij de natuurwinkel.

Bereiden ± 20 min. / 4 uur opstijven in de koelkast.

RECEPT KERRIE RAY, FOTOGRAFIE BRETT STEVENS, STYLING MICHELLE NOERIANTO, BEREIDING KERRIE RAY BEWERKING DOSIA BREWER

sticky fudge abrikoos en amandel | delicious