wilde-paddenstoelenbruschetta

Volle wind tegen, dalende temperaturen en overal liggen gouden blaadjes; de herfst komt er aan! Vier de overgang van zomer naar herfst met deze Italiaanse wilde-paddenstoelenbruschetta. Simpel en snel, maar oh zo lekker!

Nog geen abonnee? Wat dacht je van 7 x delicious. + het nieuwste delicious. kookboek voor maar €42,90! Bestel ‘m hier.

wilde-paddenstoelenbruschetta

voorgerecht | 4 personen | v

60 ml extra vierge olijfolie, plus extra voor het bestrijken van het brood
30 g ongezouten boter
300 g gemengde paddenstoelen, grote exemplaren gehalveerd
2 sjalotjes, fijngehakt
3 tenen knoflook, 2 fijngehakt, 1 gehalveerd
60 ml droge witte wijn
4 sneden brood uit de houtoven of zuurdesembrood
2 el gehakte bladpeterselie

Verhit de olie met 15 g boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de paddenstoelen 1-2 minuten tot ze zijn geslonken. Neem uit de pan en zet weg. Draai het vuur lager. Voeg de resterende 15 g boter met de sjalotjes en gehakte knoflook toe aan de koekenpan. Bak al roerend 2-3 minuten tot ze zacht zijn. Voeg de wijn toe en verhit 2-3 min. tot het vocht is verdampt. Doe de paddenstoelen terug in de pan en houd warm.

Verhit intussen een grillpan op middelhoog vuur. Bestrijk de sneden brood aan beide kanten met de extra olie, rooster ze dan 2 minuten aan elke kant in de grillpan of tot ze licht gestreept zijn. Wrijf een kant in met de snijkant van het resterende teentje knoflook.

Roer de peterselie door het paddenstoelenmengsel, breng op smaak met zout en peper, schep op het gegrilde brood en serveer direct.

Bereiden ± 30 min.

RECEPT VALLI LITTLE BEREIDING BART STUART FOTOGRAFIE JEREMY SIMONS STYLING KRISTEN WILSON

paddenstoelenbruchetta-delicious