nr.1 foodmagazine

Engelse mini-toads met spek en bonen

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Deze mini-toads zijn ideaal om te serveren bij het ontbijt, de lunch of als een hapje. Door de worstjes, het ontbijtspek en de witte bonen in tomatensaus zet je een mini-versie van een Engels ontbijt op tafel.

Een andere Engelse ontbijtklassieker is de eggs benedict met real English muffins

Engelse mini-toads met spek en bonen

ontbijt- of lunchgerecht, hapje | 12 stuks

Je kunt de toads 1 dag van tevoren maken. Laat ze afkoelen en zet ze koel weg. Zet ze vlak voor serveren onder aluminiumfolie ± 10 min. in de voorverwarmde oven.

12 gekruide chipolataworstjes
24 plakjes ontbijtspek
150 g bloem, gezeefd
1 tl mosterdpoeder
3 eieren (m)
150 ml melk
1 pot witte bonen in tomatensaus (± 350 g)
12 takjes rozemarijn
ook nodig: muffinvorm met 12 holtes, ingevet

Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de worstjes doormidden. Bekleed de holtes in de muffinvorm elk met 2 plakjes spek en zet er 2 stukjes worst in. Bak het spek en de worstjes 10 min. in de oven. Zeef intussen de bloem en mosterdpoeder boven een beslagkom. Voeg de eieren en melk toe en roer er een yoghurtdik glad beslag van.

Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en zorg dat de worstjes eruit blijven steken. Schep in elke holte een lepel witte bonen en prik er een takje rozemarijn in. Bak de muffins in ± 15 min. gaar in de oven. Laat 10 min. afkoelen en los ze dan uit de vorm.

Bereiden ± 30 min. / oven ± 25 min. / rusten ± 10 min.

RECEPTEN EKE MARIËN FOTOGRAFIE SASKIA VAN OSNABRUGGE STYLING DÉSIRÉE VAN DIJK BEREIDING AJDA MEHMET PRODUCTIE TRUDELIES SCHOUTEN

Toads