Granita van cranberry’s is lekker koud en niet té zoet. Perfect voor een superwarme dag! Je maakt het heel makkelijk zelf van cranberrysap en zoete siroop. Zet een paar uur in de diepvries en roer elke 30 min. goed om met een vork, dan krijg je lekkere, crunchy ijskristallen.
De smaak te pakken? Maak ook granita met een tic!
granita van cranberry’s
nagerecht (6 personen)
220 g cranberry’s (diepvries)
rasp en sap van 1 (bio)sinaasappel
100 g fijne kristalsuiker
2½ el cranberrysiroop, natuurwinkel
schapenyoghurt of gewone yoghurt, voor erbij
Breng voor de granita de cranberry’s met de sinaasappelrasp, suiker en 350 ml water aan de kook en laat 15 min. zacht koken. Zeef de cranberry’s, druk er zoveel mogelijk vocht uit en vang dat op.
Meng het cranberrysap met het sinaasappelsap en de cranberrysiroop. Doe in een grote platte bak (inh. 1 l) en vries 4-5 uur in. Schep het na 1 uur elk halfuur goed om met een vork tot het mooi schaafijs is. Serveer in glaasjes met een flinke lepel (schapen)yoghurt.
Bereiden ± 30 min. / afkoelen ± 1 uur / vriezen ± 5 uur.
TEKST & PRODUCTIE MISTER KITCHEN FOTOGRAFIE ERNIE ENKELAAR STYLING CYN FERDINANDUS ASSISTENTEN VICTOR DE LAUNAY, ROOS VOLKERS BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN