De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

broodpudding met ananas

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Gooi oud brood nooit weg want je kunt er ontzettend lekkere dingen mee maken. Wat dacht je van deze broodpudding met ananas? Lekker! 

Met oudjaar oliebollen over? Ook daar kun je pudding van maken!

broodpudding met ananas

nagerecht | 6-8 personen

1 blik ananasschijven op siroop (570 g), uitgelekt
2 eieren
350 ml melk
2 zakjes vanillesuiker
½ tl gemalen kardemom
12 sneden brioche- of rozijnenbrood, van 1 dag oud
poedersuiker
vanilleijs, om erbij te serveren

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Laat de ananasschijven uitlekken en vang 100 ml siroop op. Snijd 6 ananasschijven in kwartjes. Klop het ei los met de melk, het opgevangen ananassap, de vanillesuiker en de kardemom.

Haal het brood door het beslag en leg het dakpansgewijs in een ingevette ovenschaal (18 x 28 cm). Stop de stukjes ananas ertussen. Giet de rest van het eiermengsel over het brood. Laat 10min. staan.

Bak de broodpudding 25-30 min. in de voorverwarmde oven goudbruin en gaar. Bestrooi met de poedersuiker en serveer met een bol vanilleijs.

Bereiden ± 15 min. / oven ± 30 min.

TIP Vervang de ananas ook eens door schijfjes perzik of abrikoos. Of gebruik croissants i.p.v. van brood

DELICIOUS. SAMEN MET DEL MONTE BEELD STUDIO PHILIPPI

broodpudding met ananas