De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

alvast maken: mincemeat

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Voorbereiden voor kerst begint NU. Mincemeat is een heerlijke zoete kruidige vulling die je voor veel gebak en lekkernijen kunt gebruiken. Je kunt mincemeat zeker 1 maand van tevoren maken, de smaken kunnen dan mooi intrekken (vrienden maken).

De mincemeat blijft zeker 1 jaar goed. Bewaar geopende potten in de koelkast.

mincemeat

inmaak | 6 potten van ± 350 ml

450 g zure moesappel, geraspt
225 g niervet, geraspt
500 g rozijnen
200 g krenten
150 g gekonfijte cranberry’s
200 g gemengde gekonfijte citrusschil
350 g bruine basterdsuiker
2 sinaasappels, sap en rasp
2 citroenen, sap en rasp
75 g amandelschaafsel
1 flinke el koekkruiden
1 tl kaneelpoeder
¼ tl nootmuskaatpoeder
cognac

Meng in een ruime kom alle ingrediënten behalve de cognac met elkaar. Zet de kom afgedekt 12 uur weg op een koele plaats zodat de smaken in elkaar kunnen trekken. Verwarm de oven voor op 110ºC. Zet de kom afgedekt met aluminiumfolie 3 uur in de oven. Neem uit de oven, roer goed door (het ziet er raar uit, maar het komt helemaal goed) en laat afkoelen. Roer er cognac door tot het een smeuige massa is en schep in gesteriliseerde potten.

BEELD ANDY LEWIS RECEPT MINCEMEAT TRUDELIES SCHOUTEN

mincemeat | delicious