Deze souffléfrittata met arrabbiata is een perfect maaltje voor op een doordeweekse dag. Of: geef je weekendlunch een upgrade met dit heerlijke gerecht. De salami geeft de frittata net dat beetje extra pit.
Fan van frittata? Deze versie met tuinbonen en pecorino is ook héérlijk!
souffléfrittata arrabbiata
lunchgerecht (4 personen)
2-3 el olijfolie
1 ui, in dunne ringen
2 rode pepers, zaadjes verwijderd, in dunne ringetjes + extra voor de garnering
80 g pittige salami, in dunne plakjes
200 g kleine trostomaatjes, gehalveerd
8 eieren, gesplitst
4 el zure room + extra voor erbij
rucola
Verwarm de oven voor op 200ºC.
Stap 1
Verhit de olie in een grote, ovenbestendige koekenpan (of braadpan) op middelhoog vuur. Roerbak de ui 4 min. of tot hij zacht is. Voeg de rode peper en salami toe en bak ze 2 min. mee tot de aroma’s vrijkomen. Voeg de tomaat toe en bak ze 2 min. mee Voeg zout en peper toe en neem van het vuur.
Stap 2
Roer in een kom de eierdooiers los met de zure room. Klop in een andere kom de eiwitten met een elektrische mixer tot zachte pieken en spatel ze voorzichtig door het dooiermengsel. Schep dit over het tomaatmengsel in de pan.
Stap 3
Bak de frittata 15 min. in de oven tot hij stolt en goudbruin kleurt. Laat iets afkoelen en stort de frittata op een schaal. Garneer met rucola en rode peper en serveer met zure room.
Bereiden ± 30 min. / oven ± 15 min.
RECEPTEN WARREN MENDES FOTOGRAFIE MARK ROPER STYLING BERNI SMITHIES BEWERKING ELLEN VAN MOL