kweeperen-vijgencompote met schapenkaas

Heerlijk deze kweeperen-vijgencompote met een stukje kaas en een snufje fijngemalen koffie. Een onverwachte combinatie die verrassend goed gaat bij de borrel.

3 makkelijke cocktailrecepten waar je gasten mee kunt verwennen!

Texelse schapenkaas met kweeperen-vijgencompote

borrelhapje | 6-8 personen | compote 3-4 potten | v

300 g Texelse schapenkaas
4 kweeperen, met schil en klokhuis in stukken
± 400 g fijne kristalsuiker
10 verse vijgen, in stukken
sap van 1 citroen
1 el verse fijngemalen koffie

Doe de kweepeer in een ruime pan en voeg zoveel koud water toe dat de stukken net onderstaan.Breng alles aan de kook en laat ± 30 min. koken totdat de kweepeer zacht is. Giet het kookwater afof gebruik het om gelei van te maken (zie opmerking). Wrijf de zachte stukken door een roerzeef ofdruk de moes door een (bol)zeef waardoor de klokhuizen en pitten worden verwijderd. Weeg de puree. Weeg een halve hoeveelheid suiker af en doe dit met de vijgen en het citroensap terug in de pan. Kook het geheel 15-20 min op laag vuur en blijf voortdurend roeren om aanbakken tevoorkomen. Schep de dikke moes in schoongemaakte potten, sluit af en laat afkoelen. Bewaaraangebroken potten in de koelkast, de compote is dan 1-2 weken houdbaar, er zit n.l. niet zoveelsuiker in.

Serveer mooi gesneden kaas met de compote en een beetje fijngemalen koffiebonen.

Bereiden ± 1 uur / afkoelen ± 45 min.

PRODUCTIE MISTER KITCHEN FOTOGRAFIE ERNIE ENKELAAR FOODSTYLING CYN FERDINANDUS

161005_del11_prod_koffie_notig-v1

delicious.koffie intens&notig past perfect bij deze kweekperen-vijgencompote!
Kenmerkend is het volle zoete aroma en een lager cafeïnegehalte. Het branden van de bonen voor deze intense & notige blend gaat extra langzaam, zo komen er veel aroma’s vrij voor een krachige ronde smaak met tonen van cacao en bessen.

Bestel delicious.koffie hier

 

kweeperen-delicious