De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

kruidenolie voor de bbq

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Olijfolie delicious.

Gastchef Reitse Spanninga is eigenaar van Restaurant ’t Plein in Joure. Reitse geldt als de koning van het buiten koken en draagt zijn kennis over in workshops en in z’n boeken. Hij maakt altijd zijn eigen  een goddelijke kruidenolie die geweldig is voor het bestrijk van vlees en vis voor de bbq. 

kruidenolie
1 l zonnebloemolie of extra vierge olijfolie
4 teentjes knoflook, gepeld
2 sjalotten, gepeld
tijm, peterselie, salie, koriander, rozemarijn
2 limoenen, gehalveerd

Meng alle ingrediënten met versgemalen zout en peper en laat de kruiden 2 dagen intrekken. Je kunt de olie gebruiken voor het bestrijken van vlees en vis. Denk erom niet te veel (bij de directe methode) anders drupt het vlees op de branders of kolen en ontstaan er vlammen die je vlees verbranden.

Tip: zeef de olie na 2 weken anders gaan de ingrediënten schimmelen. Het beste is om de olie 5 min. te verhitten tot 100˚C en daarna is de olie zeker 3 weken houdbaar.

Bereiden ± 10 min. / intrekken ± 2 dagen.
Kruidenolie, per 100 ml ± 880 kcal/ 0 g eiwit / 99 g vet / 0 g koolhydraten

Recept: Reitse Spanninga