aantal 4 |
dessert, nagerecht |
zomer |
frans |
dessert, nagerecht |
zomer |
frans |
Deze îles flottantes van Yvette van Boven zijn een secuur werkje, maar als het af is dan heb je gegarandeerd een wow-effect! Tip van Yvette: 'Een krokant koekje of schuimpje erover zorgt voor afwisseling in structuur en smaak, probeer maar!' Deze zabaglione is gemaakt met muskaat-aardbeisiroop met basilicum!
Ingrediënten
- 1 honing- of galiameloen in blokjes (± 1 kg)
- ½ recept limoncello-limoensiroop
- 4 eiwitten
- 200 g poedersuiker zelf maken? Dat kan!
- geraspte schil van 2 biolimoenen
- 4-6 krokante koekjes zoals kletskoppen, amandelkoekjes of meringues
Instructies
-
Maal de meloen met de siroop in de blender in ± 4 min. helemaal glad. Leg een goed gespoelde schone thee- of kaasdoek in een vergiet of zeef en zet die op een ruime kom. Giet het meloenmengsel uit de blender erin en laat het een uur uitlekken. Wring de theedoek met schone handen uit boven de kom voor de laatste resten sap. Zet de kom met meloenwater in de koelkast om helemaal ijskoud te worden. Gebruik binnen ± 2 dagen.
-
Klop de eiwitten stijf met een snuf zout en enkele druppels limoensap in een brandschone kom. Voeg al kloppend in delen de poedersuiker erbij en klop tot alle suiker is opgelost.
-
Houd een grote pan met water tegen de kook aan.
-
Bestrooi het stijve eiwit met de limoenrasp en schep met twee opscheplepels grote ‘wolken’ eiwit. Leg ze met twee tegelijk op het zacht kokende water en pocheer ze afgedekt 1-2 min. Draai ze met een schuimspaan om en pocheer ze nog eens 1-2 min. Haal de ‘eilandjes’ uit het water en laat ze op een schone doek uitlekken.
-
Schenk in 4 diepe borden een laagje meloen-limoncellobouillon. Leg in het midden een eiland van limoenschuim. Breek erboven koekjes grof in stukjes en dien direct op.
Voedingswaarde
RECEPTEN, STYLING EN BEREIDING YVETTE VAN BOVEN FOTOGRAFIE OOF VERSCHUREN PRODUCTIE DOSIA BREWER
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!