weekendpizza met entrecote, paddenstoelen en basilicum

weekendpizza met entrecote, paddenstoelen en basilicum
aantal 4 |
borrelhap, hapje, hapjes, hoofdgerecht |
familietijd, feestelijk, herfst, najaar, weekend, zomer |
europees, italiaans |
Zelf pizza maken is heel erg eenvoudig, maar het neemt wel wat tijd in beslag. Daarom is dit het perfecte gerecht om te maken in het weekend, wanneer je ruim de tijd kunt nemen voor je avondeten. Varieer met ingrediënten en maak zo jouw heerlijke signature pizza!

Nog meer pizza inspiratie voor in het weekend of doordeweek.

Voorbereiding40 minutes
Kooktijd18 minutes
rijzen1 hour
Totale tijd1 hour 58 minutes

Ingrediënten

  • 500 g bloem
  • 4 el olijfolie
  • 1 zakje gedroogde gist (7 g)
  • 6 bollen mozzarella à 125 g, in stukjes
  • 6 rijpe trostomaten
  • 2 entrecotes à 150 g
  • 200 g gemengde paddenstoelen (kastanjechampignons, oesterzwammen, shii-take, in stukjes)
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • handvol basilicumblaadjes
  • stuk parmezaanse kaas
  • extra vierge olijfolie om te besprenkelen

Instructies

  • Kneed in de keukenmachine, met de mixer met deeghaken of met de hand de bloem, gist, 1 el olijfolie en 300 ml handwarm water tot een soepel deeg. Vorm er een bal van en laat onder een schone theedoek 1 uur rijzen op kamertemperatuur.
  • Verwarm de oven voor op 220°C. Druk het deeg plat en verdeel in 4 stukken. Vorm van elk  stuk een bal en rol op een royaal met bloem bestoven werkvlak uit tot een ronde deeglap van 28 cm Ø. Leg de bodems op 2 bakplaten bekleed met bakpapier.
  • Verdeel de helft van de mozzarella langs de rand van de pizzabodems. Rol de rand een flinke slag op zodat de mozzarella in het deeg zit en er een gevulde rand ontstaat. Beleg de bodems met tomaat en de rest van de mozzarella. Bestrooi naar smaak met peper. Bak de pizza’s in de voorverwarmde oven in 15-18 min. Verhit intussen in een koekenpan de laatste 3 el olijfolie. Bestrooi de entrecotes met zout en peper en bak ze in 2 min. per kant bruin en vanbinnen rosé en sappig.
  • Neem het vlees uit de pan en laat 5 min. rusten in aluminiumfolie. Bak in het bakvet de paddenstoelen met de knoflook 4 min. Schep de basilicum erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  • Neem de pizza’s uit de oven. Snijd het vlees in reepjes. Beleg de pizza’s met het vlees en de paddenstoelen. Rasp royaal parmezaan boven de pizza’s en bedruppel met wat olie.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
RECEPTEN, STYLING EN BEREIDING: JANNEKE PHILIPPI | FOTOGRAFIE: SERGE PHILIPPI | BEWERKING: TRUDELIES SCHOUTEN.

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!