Met zalm kun je alle kanten op: probeer eens deze sumakzalm. De smaak van sumak is fris-zurig (bijna als citroen), maar dan nog aromatischer. Heerlijk met de citrussalade!
Gek op zalm? Hier vind je nog 5 gerechten met zalm in de hoofdrol!
sumakzalm met grapefruitsalade
hoofdgerecht (4 personen)
4 zalmfilets zonder graatjes, à 180 g
4 el olijfolie + extra om te bestrijken
2 el sumak*
1 tl gemalen komijn (djinten)
sap van ½ (bio)citroen + citroenpartjes voor erbij
2 sinaasappels, dik geschild tot op het vruchtvlees, in partjes
2 rode grapefruits, dik geschild tot op het vruchtvlees, in partjes
30 g bladpeterselieblaadjes
Stap 1
Bestrijk de visfilets met wat olie. Meng de sumak met de komijn en wat zout en peper en wrijf de visfilets hiermee in.
Stap 2
Verhit 1 el van de olie in een grote koekenpan op matig vuur. Bak de visfilets aan elke kant 2 min. tot ze goudbruin kleuren en vanbinnen bijna gaar zijn, maar niet tot in de kern. Dek ze losjes af met aluminiumfolie en houd ze warm terwijl je de salade maakt.
Citruspartjes op een slimme manier snijden? Bekijk snel de video om te zien hoe je dat doet:
Stap 3
Klop in een kommetje het citroensap en de resterende 3 el olie door elkaar en voeg wat zout en peper toe. Schep in een kom de citruspartjes om met de peterselie en vinaigrette. Serveer de vis met de citrussalade en geef er citroenpartjes bij.
* Sumak is een poeder van zure bessen, te koop bij Midden-Oosterse winkels. Het wordt gebruikt als zuur accent, dus ter vervanging kun je iets zuurs naar keuze gebruiken, bijv. een beetje citroensap of granaatappelmelasse (bij Turkse of Marokkaanse winkels).
Bereiden ± 20 min.
RECEPTEN VALLI LITTLE FOTOGRAFIE BRETT STEVENS STYLING DAVID MORGAN BEWERKEN TRUDELIES SCHOUTEN
Dol op vis? Bestel dan nu delicious. hét visboek hier in de webshop. Het staat vol met verrukkelijke recepten met vis, schaal- en schelpdieren.