Deze spaghetti marinara is een echte klassieker. Voeg al jouw favoriete zeefruit toe en geniet! Dit gerecht is alles wat je nodig hebt: een rijkgevulde pasta met jouw favorieten uit zee.
Spaghetti? Wat dacht je van courgetti! Probeer dit recept met citroenboter, mozzarella en prosciutto.
spaghetti marinara met witte wijn en kappertjes
hoofdgerecht (4-6 personen)
3 el olijfolie
1 rode chilipeper, fijngesneden
4 tenen knoflook, fijngesneden
375 ml witte wijn
250 g kerstomaatjes
3 el kappertjes, afgespoeld en uitgelekt
100 g boter, in mini-blokjes
1 kg zeebanket (bijv. garnalen, blokjes witvis en pijlinktvisjes)
3 el fijngesneden platte-peterselie
500 g vongole, schoongemaakt
400 g spaghetti
Verhit de olie in een koekenpan op matig vuur. Schep er de peper en knoflook 2-3 min. in om. Voeg de wijn en tomaatjes toe en laat ze in ± 10 min. stuk koken. Voeg de kappertjes toe. Klop de boterblokjes er een voor een vlug doorheen. Voeg het zeebanket (maar de vongole nog niet) toe en laat ze in 5-6 min. gaar worden. Neem van het vuur en voeg de peterselie toe. Houd afgedekt warm. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit een pan met dikke bodem op hoog vuur. Voeg 4 el water en de vongole toe. Stoom ze afgedekt onder af en toe omschudden in 2-3 min. gaar, zodat de schelpen opengaan. Schep de geopende schelpen samen met de spaghetti door de saus, voeg zout en peper naar smaak toe en serveer meteen.
Bereiden ± 35 min.
RECEPTEN EN BEREIDING PHOEBE WOOD FOTOGRAFIE BRETT STEVENS STYLING KIRSTEN JENKINS BEWERKING DOSIA BREWER