spaanse bonensalade met garnalen en chorizo

spaanse bonensalade met garnalen en chorizo

Proef de mediterrane zomer met deze Spaanse bonensalade vol garnalen en chorizo. Gerookt paprikapoeder geeft dit gerecht nét iets meer pit. 

Probeer deze italiaanse bonensalade met tonijn en pistachenoten ook eens!

Spaanse bonensalade met garnalen en chorizo

hoofdgerecht (4 personen)

4 el milde olijfolie
125 g chorizo, in halve plakjes
500 g grote rauwe ongepelde garnalen
1 ui, fijngesneden
2 tenen knoflook, fijngesneden
1 rode paprika, in reepjes
450 g reuzenbonen, blik (uitgelekt, uit blik)
1 bosje bladpeterselie, grof gesneden
150 g groene olijven met pit
2 citroenen, gehalveerd
gerookt (mild) paprikapoeder*, naar smaak

Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Bak de chorizo 2 min. Schep de garnalen erdoor en bak nog 2 min. Voeg de ui, knoflook en paprika toe en bak de garnalen en groenten in nog 6 min. gaar.

Neem de pan van het vuur en schep de inhoud met het bakvet op een schaal. Laat afkoelen tot lauwwarm. Verhit intussen in een andere koekenpan de rest van de olijfolie. Leg de citroenen op het snijvlak in de pan en bak ze in 4-5 min. mooi bruin.

Schep de bonen met de peterselie en olijven door het chorizo-garnalenmengsel. Breng de salade op smaak met wat gerookt paprikapoeder en zout. Leg de citroenen bij de salade. Lekker naast een frisse groene salade.

* Gebruik gerookt paprikapoeder (pimentón) met mate, want het overheerst snel. Je koopt het bij mediterrane winkels en ruim gesorteerde
supermarkten.

Bereiden ± 25 min.

RECEPTEN, STYLING EN BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN