Marokkaanse lamsbout met pittige bloemkool

Verras met deze Marokkaanse lamsbout met pittige bloemkool uit de oven. Top af met korianderblaadjes en geroosterde amandelen en steel de show! 

Kijk je niet op een uurtje meer? Maak lamsbout ‘sept-heures’, die gaat 7 uur in de oven

Marokkaanse lamsbout met pittige bloemkool

hoofdgerecht (4 personen)

2 tenen knoflook, geperst
rasp en sap van 1 (bio)citroen
2 el ras el hanout *
80 ml olijfolie
1,6 kg lamsbout
1 grote ui, in plakjes
1 bloemkool, in roosjes
2 el bloem
500 ml kalfs-, of kippenbouillon
20 g amandelschaafsel, geroosterd
korianderblaadjes, voor serveren

Meng de knoflook, citroenrasp, 1 el ras el hanout en 2 el olijfolie en wrijf hiermee de lamsbout in. Bestrooi met zout en peper en laat het vlees 30 min. marineren.

Verwarm de oven voor op 220°C.

Verdeel de ui over de bodem van een braadslee en leg de lamsbout erop. Braad de lamsbout 15 min., verlaag de temperatuur dan naar 180°C en laat het nog eens 20 min. braden. Schep de bloemkool om met de helft van het citroensap, de overige olie en 1 el ras el hanout. Leg de roosjes rond het lamsvlees in de braadslee en zet alles nog 35-40 min. in de oven tot het vlees en de groenten gaar zijn.

Leg de lamsbout en de bloemkool op een schaal, dek alles losjes af met folie en laat 10 min. rusten. Verhit intussen de braadslee (met de aanbaksels) op middelhoog vuur, voeg de bloem toe en bak deze, al schrapend over de bodem, 2 min. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en kook al roerend 3-4 min. tot het mengsel gaat binden. Voeg de rest van het citroensap toe en breng op smaak met zout en peper. Schenk de saus door een zeef in een juskom. Strooi de amandelen en de korianderblaadjesover de lamsbout en de bloemkool en serveer met de saus.

* Ras el hanout koop je bij mediterrane en midden-oosterse winkels en sommige supermarkten.

Bereiden ± 20 min. / marineren ± 30 min. / oven ± 1 uur en 15 min.

RECEPTEN WARREN MENDES FOTOGRAFIE JEREMY SIMONS STYLING DAVID MORGAN

marokkaanselamsbout-deliciousmagazine