lasagne met pancetta zonder oven

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Pasta blijft een lekkere basis voor groenten, sauzen en ovengerechten. Om pastasaus te binden gebruik je wat kookvocht, dat werkt fantastisch! 

Tip: Je kunt, als je snel werkt of met wat hulp, ook voor iedereen een eigen stapeltje maken in een diep bord, zoals hier op de foto.

Probeer ook dit recept uit de simpel & snel special: gevulde zoete aardappel met pancetta & oude kaas.

lasagne met pancetta zonder oven

hoofdgerecht | 4 personen 

12 iets dikker gesneden plakjes pancetta
2 uien, fijngesneden
1 fles (± 750 ml) tomatensaus (bijv. delicious.tomatensaus)
250 g ricotta
12 plakken gedroogde lasagne
50 g kappertjes
150 g geraspte parmezaanse kaas
bosje basilicum

uit voorraad | extra vergine olijfolie| peper en zout

Breng voor de lasagnevellen in een grote pan ruim water met zout aan de kook. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de pancetta op halfhoog vuur in 2-3 min. krokant en houd apart. Verwarm nog 2 el olie in de pan van de pancetta en bak de uien 3-5 min. zachtjes. Voeg de tomatensaus toe en verwarm.

Voeg de helft van de ricotta toe en laat rustig sudderen. Breng op smaak met zout en peper. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Roer af en toe zodat de pasta niet aan elkaar of op de bodem plakt.

Dep de kappertjes droog met keukenpapier. Verhit 1 el olie en bak de kappertjes op hoog vuur in 2 min. knapperig. Houd apart.

Giet de pasta af. Warm een grote ovenschaal voor en bestrijk met olie. Leg een laagje lasagnevellen in de schaal, schep er saus over en verdeel wat pancetta, basilicum en geraspte kaas erover. Bedek met weer
een laag pasta, dan saus etc. Bouw zo de ongebakken lasagne en sluit af met saus, pancetta, de rest van de ricotta, basilicum en kappertjes. Serveer met de geraspte kaas.

RECEPTUUR LARS HAMER STYLING ANNEMIEKE PAARLBERG FOTOGRAFIE JEROEN VAN DER SPEK BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN

lasagne zonder oven | delicious