kabeljauwpakketje met yoghurt, koriander en komijn

Bij dit visgerecht serveer je frisse yoghurtsaus met pittige peper en spicy komijn. Het openen van zo’n kabeljauwpakketje zorgt voor een extra feestelijk effect op elk diner. 

Ook lekker: zalmpakketjes met thaise noedels en paksoi!

kabeljauwpakketje met yoghurt, koriander en komijn

hoofdgerecht | 6 personen

6 el Griekse yoghurt
2-3 el korianderblaadjes, grof gehakt + extra takjes voor de garnering
1 rode peper, in ringetjes
1  tl komijnzaadjes of 1/2 tl komijnpoeder
sap en rasp van 1/2 kleine (bio)citroen
1/2 rode ui, in filnterdunne ringen
6 dikke stukken kablejauwfilet a ± 200 g
evt. extra citroenpartjes, voor erbij sesamolie

Voorbereiden: (kan 3 uur van tevoren) knip van bakpapier 6 ruime stukken. Meng de yoghurt met de gehakte koriander, helft van de rode peper, komijnzaad, zout, vergemalen peper en citroensap en -rasp. Verdeel de helft van de ui over de stukken bakpapier. Bestrooi de visfilets licht met zout en peper en wrijf ze aan een kant in met deel van het yoghurtmengsel en verdeel de rest van de ui erover. Vouw de pakketjes goed dicht en bewaar tot gebruik in de koelkast.

Bereiden: (begin 1 uur van tevoren) verwarm de oven voor op 120. Gaar de pakketjes op een bakplaat 35-40 min. in het midden van de oven.

Garneer met de rest van koriander, rode peper en evt. citroenpartjes. Sprenkel over elk pakketje een paar druppels sesamolie.

Voorbereiden ± 20 min. / bereiden ± 10 min. / oven ± 40 min.

RECEPTEN DOSIA BREWER FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING JAN WILLEN VAN RIEL BEREIDING JACQUELINE PIETROWSKI PRODUCTIE ELLEN VAN MOL

kabeljauwpakketje