gevulde bolcourgettes met feta & freekeh

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Vul bolcourgettes met freekeh, ui, feta en kruiden en bak ze een halfuurtje in de oven. Serveer ze met kapjes als echte cadeautjes.

Maak ook eens deze plaattaart met vijgen en blauwe kaas!

gevulde bolcourgettes met feta & freekeh

hoofdgerecht | 4 personen

150 g freekeh, 15 min. gekookt
8 kleine of 4 grote bolcourgettes*
3 grote zoete uien, in halve ringen, gebakken
2 tenen knoflook, fijngesneden
2 tl piment
1 tl kruidnagelpoeder
½ el kaneel
1 tl geelwortel
5 el olijfolie
150 g feta, verkruimeld
2 bosjes oregano, blaadjes geplukt
1 bosje platte peterselie, grof gehakt
300 ml groentebouillon

Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de kapjes van de courgettes en hol ze met een dessertlepel uit.

Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie.  Fruit de ui en de knoflook 10 min. Voeg de freekeh toe en bak 4 min. mee. Schep de feta en peterselie erdoor. Breng op smaak met zout en peper.

Vul de courgettes met het freekehmengsel en leg de kapjes er weer op. Zet ze in een ovenschaal of braadslee. Schenk de bouillon erbij. Bak de courgettes 25-35 min. in de oven tot ze gaar zijn.

*Bolcourgettes koop je in het seizoen bij sommige supermarkten of groentewinkels.

Bereiden ± 35 min. / oven ± 35 min.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

RECEPTEN, STYLING EN BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI VIDEO ZELFSPOT

het groenteboekDe lekkerste recepten met groenten in de hoofdrol zijn gebundeld in delicious. hét groenteboek! Leuk om cadeau te doen!

bolcourgette