‘Als je rijst kookt voor bij deze gehaktballetjes, maak dan meteen een dubbele portie. Laat de rijst afkoelen en bewaar in de koelkast (een paar dagen) of in de diepvries. Handig voor bij een supersnelle, gezonde maaltijd!’
Probeer ook eens deze Limburgse gehaktballen van Janneke!
gehaktballetjes met venkel, babybiet en snijbiet
hoofdgerecht (4 personen)
300 g pandanrijst
4 venkelsaucijzen
400 g gekookte babybietjes*, in partjes
1 blik flageolets (400 g) uitgelekt en afgespoeld
75 g jonge snijbiet uit de voorraadkast
25 g boter
2 fijngesneden tenen knoflook
1 fijngesneden ui
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Druk intussen het vlees uit de worsten en rol er balletjes van. Smelt in een hapjespan de boter en bak hierin de knoflook en ui 1 min. op halfhoog vuur. Voeg de balletjes toe en bak ze 4 min. mee en mooi bruin rondom. Schep de babybietjes en flageolets erdoor en bak nog 4 min. Schep de snijbiet door het bietenmengsel en breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de rijst over 4 borden en schep het gehaktballetjesmengsel erop.
* Voorgekookte babybietjes zijn bij sommige supermarkten in het koelvak te koop. Of neem grote bieten en snijd ze in stukjes.
Bereiden ± 30 min.
RECEPTEN, STYLING EN BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN
Echte vleesliefhebbers (maar flexitariërs ook) kunnen zich uitleven met delicious. hét vleesboek. Bestel het hier in onze webshop voor jezelf of een andere vleesliefhebber.