fregola met zeefruit en tomaten

fregola met zeefruit en tomaten

Een heerlijke mix van verse mosselen, witvisfilet, calamari en garnalen.. Alle ingrediënten zitten in één pan en tóch is deze fregola met zeefruit en tomaten alles behalve saai. 

Nog meer eenpansmaaltijden?

fregola met zeefruit en tomaten

hoofdgerecht (4 personen)

1 el extra vergine olijfolie
1 ui, fijngesneden
1 venkel, fijngesneden
2 tenen knoflook, fijngesneden
3 laurierblaadjes
4 el verjus* of witte wijn
5 takjes tijm, blaadjes gerist
2 takjes oregano, blaadjes geplukt
+ extra voor garnering
750 ml gezeefde tomaten (passata)
500 ml visbouillon
½ tl chilivlokken
250 g fregola (kleine Sardijnse pasta van tarwegries), mediterrane supermarkt
500 g stevige witvisfilet**, in grote stukken
2 pijlinktvissen (calamari), in dunne ringen
8 grote rauwe garnalen, gepeld maar mét staartje en zonder zwarte darmdraad
16 panklare verse mosselen
rasp van 1 (bio)citroen

Verhit de olie op matig tot hoog vuur in een grote pan met dikke bodem en goed sluitend deksel. Schep hierin de ui, venkel en knoflook met de laurierblaadjes 7-8 min. om tot ze glazig zijn. Voeg de verjus, tijm en oregano toe en schep nog 2 min. om tot de vloeistof enigszins verdampt is. Draai het vuur hoger en voeg de gezeefde tomaten, bouillon en chilivlokken toe. Breng aan de kook en schep de fregola erdoor. Laat op matig tot hoog vuur 10 min. pruttelen tot de fregola bijna gaar is en voeg zo nodig extra water toe. Schep regelmatig om.

Voeg de vis, schaal- en schelpdieren en de citroenrasp toe en verwarm afgedekt nog ± 4 min. tot alles precies gaar is en de mosselen geopend zijn. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Verdeel over kommen en garneer met extra oregano.

* Verjus is het sap van onrijpe druiven, te koop bij delicatessenwinkels en online.
** Neem bijv. schelvis, koolvis en wijting of kijk op goedevis.nl voor een verantwoorde witviskeuze.

Bereiden ± 35 min.

RECEPTEN SHANNON HARLEY FOTOGRAFIE BRETT STEVENS STYLING KIRSTEN JENKINS BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN