home made mueslireep

Je kent het vast wel: je eet heel gezond en dan ineens wíl je, nee móet je iets zoets. Omdat een verstandige appel in zo’n geval meestal een mission impossible is, vroegen we eetpurist Yvette van Boven of ze een goed recept had. En dat had ze hoor!

zoet (± 1 kg)

50 ml honing
40 g kokosolie of boter, gesmolten
4 eiwitten
1 tl Chinees 5-kruidenpoeder
400 g bio-granola*
170 g gedroogde cranberry’s, rozijnen of gehakte gedroogde abrikozen of een mix daarvan
ook nodig: rechthoekige bakvorm van 30-20 cm, ingevet, met op maat geknipt bakpapier belegd
Verwarm de oven voor op 170°C. Meng in een ruime kom de honing met de kokosolie of boter, eiwitten en kaneel goed. Schep de granola en cranberry’s of andere zuidvruchten erdoor en meng goed. Vet ook het bakpapier in en schep het granolamengsel erin. Druk met een houten spatel aan.

Bak de koek 20-25 min. of tot het net mooi goudbruin kleurt.

Haal het uit de oven, laat de koek bijna helemaal afkoelen en snijd er dan in de bakvorm repen van. Laat het dan helemaal afkoelen.

Bewaar de repen tussen laagjes bakpapier in een luchtdichte trommel.

* Granola wordt gemaakt van een mengsel van verschillende granenvlokken en met honing in de oven geroosterd, totdat het goudbruin is en krokant. Je kunt het bij sommige natuurwinkels kopen, of kies voor cruesli uit de natuurwinkel zonder geraffineerde suikers. Van eierdooiers die je over hebt, kun je heerlijke flans maken of een echte custard.

Bereiden ± 15 min. / oven ± 25 min. / afkoelen ± 1 uur

FOTOGRAFIE SASKIA VAN OSNABRUGGE STYLING JET KRINGS BEREIDING JACQUELINE PIETROWSKI RECEPTEN YVETTE VAN BOVEN PRODUCTIE TRUDELIES SCHOUTEN

Home made mueslireep-delicious