vegetarisch
aantal |
borrelhap, voorgerecht |
|
|
vegetarisch
borrelhap, voorgerecht |
|
|
vegetarisch
Hoe vrolijk zien deze gevulde eitjes er uit? Hartstikke vrolijk dus! Door de pekel krijgt het ei niet alleen een mooie kleur, maar ook heel veel smaak. Serveer bij de borrel of tijdens een feestelijke brunch.
Kookgerei
-
ook nodig: spuitzak en spuitmondje met kartelrand
Ingrediënten
- 12-16 eieren
roze pekel
- 2-3 gekookte bieten
- 250 ml appelazijn
- ± 50 g honing of bruine suiker
- 1 el zwarte peperkorrels
- 2 tl selderijzout
gele pekel
- 2 gele paprika’s
- ½ madame jeanette peper of naar smaak
- 1 tl gemalen kurkuma
- 150 ml appelazijn
- 150 ml water
- ± 50 g honing of suiker
- 1 el zwarte peperkorrels
- 2 tl selderijzoutvulling
- 1 tl scherpe mosterd
- ± 1 el mayonaise
- snuf kerriepoeder
- 1 el azijn
- paar druppels olijfolie
- snuf gerookt paprikapoeder
Instructies
-
Kook de eieren hard in 10 min. Laat ze schrikken en pel ze. Maak eerst de roze pekel. Snij de bietjes in blokjes. Doe ze met de appelazijn, honing, peper en zout in een blender en pureer alles glad. Giet het in een grote weckpot. Druk de helft van de eieren erin en duw ze onder. Zet ze minstens 12 uur in de koelkast. Hoe langer in de pekel, hoe zuurder ze zullen worden en hoe heftiger de roze kleur. De eieren op de foto lagen 3 dagen in de pekel!
-
Snijd voor de gele pekel de paprika’s in blokjes. Pureer alle ingrediënten, behalve de eieren, tot een dikke, gele saus. Giet in een grote weckpot. Druk de rest van de eieren erin en duw ze onder. Zet ze minstens 12 uur in de koelkast. Hoe langer in de pekel, hoe zuurder en geler ze zullen worden. De eieren op de foto lagen 3 dagen in de pekel! Haal de eieren uit de pekelbaden. Spoel ze af. Gooi het pekelwater weg.
-
Snijd elk ei door de helft en schep de dooiers er voorzichtig uit. Doe die in een kom, en voeg de mosterd, mayonaise, kerrie, azijn en een druppel olijfolie toe. Prak eerst met een vork grof en meng dan met een garde tot een glad mengsel. Voeg eventueel wat water toe als het te stijf is. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Vul een spuitzak met kartelmondje, want dat staat leuk ouderwets. Vul de holtes van de eieren met het mengsel en bestrooi met wat gerookt paprikapoeder en eventueel wat selderijzout. Dien direct op.
Voedingswaarde
RECEPTEN, STYLING EN BEREIDING: YVETTE VAN BOVEN | FOTOGRAFIE: OOF VERSCHUREN | PRODUCTIE: DOSIA BREWER.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!