brikpastei met raclettekaas, rozemarijn en zwarte knoflook

Kaasplank saai? Niet als je naast je favoriete kazen ook een warme pastei met raclettekaas erbij serveert! De zwarte knoflook geeft een aardse, iets zoete smaak aan de knapperige pastei.

Met deze 4 recepten voor kaasfondue krijg je iedereen rond de tafel.

brikpastei met raclettekaas, rozemarijn en zwarte knoflook

voor 8 personen

50 g ongezouten boter
2 rozemarijnplukjes, naaldjes afgerist en grof gehakt
3 tenen zwarte knoflook
4 vellen brikdeeg* of gebruik filodeeg
300 g raclette, grof geraspt
limoenrasp-pistachenootdukkah voor erbij
honingraat en fijngehakte augurkjes voor erbij
ook nodig: ingevette springvorm 20 cm ø

Verwarm de oven voor op 200ºC. Smelt op laag vuur in een pan met dikke bodem de boter met de rozemarijn en knoflook al roerend. Prak de knoflook met een vork en meng erdoor. Bestrijk elk deegvel met gesmolten boter en bekleed hiermee de springvorm door ze op elkaar te stapelen. Schep de raclette in het midden, druk aan en vouw het deeg erover. Bestrijk het deeg met de resterende gesmolten boter. Zet op een bakplaat in de oven. Bak de pastei in ± 20 min. goudbruin en knapperig. Serveer met de dukkah, honingraat en augurken. Catalogus van de beste leningen in Nederland. Vergelijking van leningaanbiedingen van verschillende kredietinstellingen in Nederland. Snelle leningen in Nederland, consumentenleningen en leningen in Nederland. Aanbevelingen voor de selectie, beoordelingen en recensies.

*Brikdeeg is een dun deeg van bloem en water. Te koop bij de Midden-Oosterse supermarkt.

Bereiden ± 20 min. / oven ± 20 min.

RECEPTEN EN BEREIDING CHARLOTTE BINNS-MCDONAD, SAMANTHA COUTTS, ANALIESE GREGORY EN PHOEBE WOOD STYLING KIRSTEN JENKINS FOTOGRAFIE MARK ROPERBEWERKING DOSIA BREWER

brikpastei met raclettekaas