amandelanjers met pistachemarsepein

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Soms is het spannend om je niet door ingrediënten, maar door de geur, kleur en vorm van bloemen te laten inspireren voor koken en stylen. Anjers staan voor hartstocht en verlangen. Je ziet ze dus vaak op schilderijen met liefdesscènes. Neem de mooie bloemvorm met geschubd randje eens over in pistachemarsepein. Verrassend mooi en lekker! 

Probeer ook eens deze tarte tatin met peren, marsepein en chocolade

amandelanjers met pistachemarsepein en oranjebloesem en rozenwater

zoet/friandise (20-30 stuks)

200 g ongezouten gepelde pistachenootjes
1 el (bio)citroenrasp
200 g poedersuiker + 4-5 el extra ½-1 el oranjebloesemwater*
200 g amandelmeel
1-2 el bietensap
rozenwater*
evt. amandelolie en sumak, voor erover
ook nodig: kleine keukenmachine, gekarteld bloemuitsteekvormpje

Maal de pistachenootjes in een kleine keukenmachine met de citroenrasp, 4-5 el poedersuiker en een paar druppels oranjebloesemwater tot een zachte ‘marsepein’. Het mengsel moet echt heel fijn zijn. Voeg evt. 1 el arachide-olie of pistache-olie toe als het te droog is.

Vorm stevige bolletjes van het mengsel en halveer ze met een scherp mes.

Meng in de keukenmachine het amandelmeel met de poedersuiker tot een heel fijn meel. Voeg het bietensap, 1-2 tl rozenwater naar smaak toe en meng snel tot een zachte marsepein. Voeg 1 tl amandelolie toe als het te droog is.

Verdeel de amandelmarsepein in bolletjes, rol ze uit, dat gaat extra gemakkelijk tussen 2 vellen bakpapier en steek uit met een gekarteld bloemvormpje.

Leg op elk bloemetje een groen half bolletje en bestrooi met nog wat poedersuiker, evt. gemengd met wat sumak. Serveer bij een kopje thee.

* Oranjebloesemwater en rozenwater koop je bij mediterrane winkels en sommige supermarkten of online.

Bereiden ± 30 min

RECEPTEN EN BEREIDING MERIJN TOL FOTOGRAFIE AIALA HERNANDO STYLING CYN FERDINANDUS VISAGIE ALEXANDRA LEIJS CULINAIRE BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN

amandelanjers-delicious