gevulde varkensschnitzels met salie, asperges en venkel

Combineer varkensschnitzels met salie, groene asperges, venkel en parmaham en je waant je in ons favoriete culi-land. Tip: Gebruik evt. dikkere varkenslapjes en halveer die over de platte kant horizontaal, zodat je 2 dunne lapjes krijgt.

Nog meer trek in schnitzels? Probeer de volgende keer dit recept eens uit!

gevulde varkensschnitzels met salie, asperges en venkel

hoofdgerecht | 4 personen

2 venkelknollen met groen
1 bos groene asperges (250-350 g)
50 g boter
1 citroen, schil geraspt, sap geperst
4 dunne ongepaneerde varkensschnitzels
4 dunne plakjes rauwe ham (bijv. parmaham)
8 salieblaadjes
klein bosje basilicum, blaadjes losgehaald

Snijd het groen van de venkelknollen en bewaar. Snijd de venkel in kwarten en halveer grote kwarten nogmaals. Snijd 2-3 cm van de onderkant van de asperges af en halveer ze.

Verwarm in een wijde steelpan (met deksel) 15 g boter en bak venkel en asperges
3-4 min. zachtjes. Voeg 1 el citroensap aan het bakvet toe en bestrooi met ½ tl citroenrasp. Bestrooi met wat peper, sluit de pan en laat op laagste vuur in 12-15 min. gaar smoren. Breng op smaak met zout.

Kruid de schnitzels met zout, peper en wat citroenrasp en leg op elke helft een plakje ham, 2 salieblaadjes en wat venkelgroen, klap ze dubbel en steek met een cocktail-prikker vast.

Verwarm 25 g boter in een koekenpan. Wacht tot het schuim wegtrekt en bak hierin de dubbelgevouwen schnitzels snel rondom bruin. Draai het vuur laag en bak onder af en toe keren nog 12-15 min. zachtjes. Neem de schnitzels uit de pan en laat onder aluminiumfolie rusten. Voeg 1-2 el citroensap en 3 el lauw water toe aan het bakvet, roer los en breng op smaak met zout en peper. Klop er van het vuur de rest van de boter door.

Serveer de schnitzels met de jus en de gesmoorde venkel met asperges en bestrooi royaal met de basilicum. Lekker met linzen.

Bereiden ± 25 min.

PRODUCTIE EN RECEPTEN TRUDELIES SCHOUTEN STYLING JAN WILLEM VAN RIEL FOTOGRAFIE ROB VAN DER VET BEREIDING BART STUART

Gevulde varkensschnitzels-delicious