nr.1 foodmagazine

geroosterde amandelen met honing, zeezout & tijm

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hartige gerechten zijn door een tikje zoet nóg onweerstaanbaarder. Proef deze amandelen met acaciahoning maar eens! Het ideale borrelhapje of gewoon als tussendoortje voor de dagelijkse trek.

geroosterde amandelen met honing, zeezout & tijm

tussendoortje of borrelhapje | 4 personen

175 g ongebrande amandelen
4-5 tl Melvita acaciahoning
1 el verse tijmblaadjes
2 tl grof zeezout of zoutvlokken

Rooster in een droge koekenpan de ongebrande amandelen 2-3 min. tot de noten gaan geuren. Voeg Melvita acaciahoning toe. Laat de honing al omscheppend smelten, goudbruin kleuren en aan de noten ‘plakken’. Schud de noten op een snijplank met bakpapier en bestrooi meteen met de tijmblaadjes en grof zeezout of zoutvlokken. De noten plakken iets aan elkaar, hak ze eventueel grof.

TIP: Strooi voor pikante amandelen samen met het zeezout wat versgemalen chilipeper over de noten.

Bereiden ± 10 min. + afkoelen.

* Acaciahoning is afkomstig van de nectar van zoetgeurende witte bloemen
die in het voorjaar bloeien. De honing heeft een milde, zoete smaak en
is daardoor ook ideaal voor gebruik in muesli, salade, saus of smoothie.

delicious. samen met Melvita

amandelen-delicious