gegrilde asperges met gerookte tofoe

Neem voor dit gerecht zowel groene- als witte asperges. Dat is niet alleen lekker maar ziet er ook prachtig uit op je bord. Gril de asperges héél kort, dan blijven ze heerlijk crunchy. Ook de gerookte tofoe heeft maar heel kort in de pan nodig.

Maak ook eens een salade van groene asperges met citroen-tijmdressing!

gegrilde asperges met gerookte tofoe en salsa van radijs
hoofdgerecht (4 personen) v

400 g gerookte tofoe*
1 bosje radijs
1 bakje tuinkers
½ citroen
50 g taggiasche olijven, zonder pit
½ rode peper
7 el extra vierge olijfolie
500 g witte asperges
1 bosje groene asperges

Snijd de tofoe in plakken van 2 cm. Was en snijd de radijs in partjes. Knip de blaadjes van de tuinkers. Rasp de schil van de citroen en pers het sap eruit. Snijd de olijven in  stukjes. Verwijder de zaden van de rode peper en snijd in dunne reepjes. Meng deradijs, tuinkers, citroenschil, en -sap, olijven en 4 el van de olie in een kom en breng de salsa op smaak met peper en een beetje zout.

Schil de witte asperges en snijd 1 cm van de onderkant af. Snijd van de groene asperges alleen de onderste 3 cm van de stelen. Snijd de witte en groene asperges over de lengte door. Kwast alle asperges in met 2 el olie en bestrooi ze met een beetje peper en zout. Verhit de grillpan of -plaat op hoog vuur en rooster de asperges in delen in ± 2 minuten op elke kant tot ze beetgaar zijn en een mooie grillstreep hebben. Houd de asperges warm onder folie. Dep de tofoeplakjes droog met keukenpapier, bestrijk ze met de rest van de olie, bestrooi met zout en rooster ze op de hete grill ± 1 minuut op elke kant. Schik de asperges op borden. Leg er wat plakjes gegrilde tofu op en lepel de salsa er overheen.

* Te koop bij natuurwinkels.

Bereiden ± 30 min.

RECEPTEN EKE MARIËN FOTOGRAFIE SASKIA VAN OSNABRUGGE STYLING JET KRINGS BEREIDINGJACQUELINE PIETROWSKI PRODUCTIE DOSIA BREWER

Meer delicious. recepten ontvangen? Bestel nummer 7 van delicious. hier in onze webshop. Bestel vóór 16:00 uur en krijg deze morgen al thuisgestuurd.

gerookte tofoe