Crushed ice met verse kruiden

Crushed ice geeft je zomerdrankjes snel – het fijne ijs smelt sneller dan ijsblokjes – een bijzonder fris en feestelijk accent Helemaal bijzonder is crushed ice met een smaakje. Kies bijvoorbeeld voor citrusrasp, gevijzelde roze peperbessen of verse kruiden als munt, tijm of citroenmelisse. Crushed ice met kruiden doet het erg goed in verse fruitsappen, (mousserende) cocktails en green mint.
Toch, de een houdt van veel ijs, terwijl de ander met een schepje voldoende heeft. Serveer crushed ice daarom in een bakje op een koelelement dat je inpakt met een mooi servet. Met je fles favoriete olijfolie, een stuk parmezaan en schaaltje zeezout heb je een simpel maar stijlvol self-service set op je dinertafel!
Crushed ice maak je met een ijscrusher, blender of door ijsblokjes in een handdoek met een deegroller fijn te slaan. Wanneer je kiest voor een smaakje strooi je dit, eventueel alvast gehakt of gevijzeld, over de ijsblokjes.

Sinaasappelcooler met munt ice, voor 1 glas:

Doe 6 ijsblokjes met 3-4 blaadjes verse munt in een blender en hak ze fijn. Schep het crushed ice in een glas en vul tot de helft op met vers sinaasappelsap. Schenk er een scheutje sinaasappellikeur bij en vul het glas verder met bruisend mineraalwater.