cocktail met begonia

cocktail met begonia

In delicious. 8 maakt Merijn fleurige gerechten met begonia’s. Fritters, zeebaars, een citroen-crèmetaart en een frisse cocktail. In de video krijg je een exclusief kijkje achter de schermen bij de fotoshoot.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

cocktail met begonia, munt, sinaasappelwodka en -likeur

drankje (1 persoon)

Begin liefst 1 dag van tevoren, dan kan de sinaasappelschil goed in de wodka trekken.

stukje schil van (bio)sinaasappelschil
50 ml wodka
100 g suiker
1 el gedroogde munt
rasp en sap van 1 (bio)limoen
10-15 roze of rode begoniabloemen
30 ml sinaasappellikeur
ijskoud koolzuurhoudend water

Doe de sinaasappelschil in de wodka en laat 1 uur, maar liever een paar dagen, staan.

Verwarm de suiker met 200 ml water in een steelpan. Voeg de munt, limoenrasp en -sap toe. Laat op laag vuur in 15 min. zacht inkoken tot een siroop. Zeef de siroop.

Snijd de bloemen fijn, voeg toe aan de siroop en pureer grof, zodat de siroop roze wordt. Eventueel kun je de siroop zeven.

Doe 20 ml (± 1¼ el) siroop (of meer naar smaak) in een groot cocktailglas. Voeg de likeur en wodka toe en vul af met bruiswater.

Bewaar de rest van de siroop voor later gebruik of voor meer cocktails.

Bereiden ± 30 min. / intrekken 1 uur tot een paar dagen.

Probeer ook deze 3 easy cocktails van Tess! 

RECEPTEN EN BEREIDING MERIJN TOL FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING/BLOEMSTYLING CYN FERDINANDUS

Wil je alle gerechten uit deze productie maken? Bestel dan hier delicious. 8 in onze webshop.