Rum, sinaasappellikeur, limoensap, ijsblokjes en munt. Meer heb je niet nodig voor een ultrafrisse cocktail. Helemaal handig voor het park: neem ze zonder morsen mee in je oude jampotjes.
cocktail in een jampot
drankje | 1 glas
Weg met gewone glazen, deze verfrissende cocktails serveer je in jampotten. Maak de ijsblokjes een dag van te voren.
30 ml witte rum
15 ml cointreau
15 ml limoensap
15 ml suikersiroop*
2-3 druppels vanille-extract
3 blokjes ijs, crushed**
gekoeld koolzuurhoudend water
muntblaadjes, voor garnering
ook nodig: jampotjes
Doe de rum, cointreau, limoensap, suikersiroop en vanille in een schone jampot met deksel met veel crushed ijs. Draai de deksel erop en schud goed. Verwijder de deksel en vul aan met sodawater. Garneer met munt en serveer in de jampot.
* Suikersiroop maak je zelf door gelijke hoeveelheden suiker en water met elkaar te verwarmen. Laat de suiker smelten, breng aan de kook en laat 2 min. flink koken. Laat afkoelen. De siroop kun je afgesloten en koel bewaard zeker 1 maand goedhouden, dus handig als je vaker cocktails maakt om een lekkere hoeveelheid te maken. Ook te koop bij sommige slijters.
** Ijsblokjes kun je in de keukenmachine tot gruis malen, het mes wordt er echter wel sneller bot van. Heb je vaak crushed ijs nodig dan is een speciale crusher, te koop bij kookwinkels handig.
Bereiden ± 5 min. / bevriezen ijsblokjes ± 1 dag van tevoren
RECEPT VALLI LITTLE FOTOGRAFIE BRETT STEVENS STYLING DAVID MORGAN