Mosterd maken lijkt misschien iets wat je beter aan een ander kunt overlaten. Maar als je het een keer maakt, zie je hoe gemakkelijk het is. In deze versie wordt de pittige mosterd verzacht met zoete cranberry’s en een scheutje ahornsiroop.
Probeer ook eens deze biermosterd!
cranberrymosterd
bijgerecht (2 potten van ± 350 ml) – v
Begin minstens 1 week van tevoren met het maken van de mosterd.
200 g geel mosterdzaad*
1 el korianderzaad
1 tl zwarte peperkorrels, gekneusd
450 ml appelciderazijn
150 g gedroogde cranberry’s
2 el ahornsiroop
ook nodig: kleine keukenmachine en
2 gesteriliseerde, afsluitbare potten van minimaal 350 ml (zie tip)
Meng het mosterdzaad met de specerijen en de azijn in een kom en laat afgedekt 1 nacht staan.
Hak het mengsel in een kleine keukenmachine tot een niet te grove mosterd.
Voeg de cranberry’s en ahornsiroop en 2 tl zeezout toe en hak nog heel kort.
Proef op smaak of je nog meer zout wilt toevoegen. Doe de mosterd in de schone potten en sluit af. Laat de mosterd minimaal 1 week rusten, maar hij wordt lekkerder en meer in balans als je hem 2 weken tot 1 maand laat staan. Bewaar aangebroken in de koelkast.
TIP: zie deliciousmagazine.nl/steriliseren voor het steriliseren van potten.
* Geel mosterdzaad is te koop bij specerijenzaken, sommige slagers en supermarkten en online.
Bereiden ± 10 min. / weken ± 6 uur en 1 nacht / rusten minimaal 1 week.
RECEPTEN TRUDELIES SCHOUTEN FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI BEREIDING JANNEKE PHILIPPI BEWERKING DOSIA BREWER