Curry-liefhebbers opgelet! Deze heerlijke, snelle Thaise viscurry met schelvisfilet, pompoen en tomaat is heerlijk. Ook lekker met zalmfilet of coquilles!
Probeer ook eens deze viscurry met kurkuma en kokos!
Thaise viscurry met pompoen en tomaat
hoofdgerecht (4 personen)
2 el olie
2 sjalotten, in reepjes
2 el rode currypasta
400 ml kokosmelk
400 g pompoen, geschild, in stukken
2 rode paprika’s, zonder zaadlijsten, in stukken
300 g rijst
400 g schelvisfilet, in stukken
250 g tros-kerstomaatjes
handvol basilicumblaadjes
1 el zwart sesamzaad
Verhit in een wijde (hapjes)pan met deksel de olie. Fruit de sjalot 1 min. Schep de currypasta erdoor. Schenk de kokosmelk in de pan en breng tegen de kook aan.
Leg de pompoen en paprika in de pan en stoof de groenten met de deksel op de pan in ± 15 min. gaar. Kook intussen de rijst gaar volgens de aanwijzingen op het pak.
Leg de vis en de tomaatjes tussen de groenten en stoof nog 4-6 min., tot de vis net gaar is.
Schep de rijst op 4 borden en verdeel de viscurry erover. Bestrooi met de basilicumblaadjes en zwart sesamzaad.
Bereiden ± 30 min..
RECEPTEN, STYLING EN BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI
BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN