glutenvrij, lactosevrij
aantal 4 |
bijgerecht, hapje, hapjes, voorgerecht |
feestelijk, weekend, zomer |
mexicaans, zuid-amerikaans |
glutenvrij, lactosevrij
De Mexicaanse keuken is véél meer dan alleen streetfood. Om dat te bewijzen, maken wij deze authentieke Mexicaanse koriandergarnalen gerecht vol smaak, om je vingers bij af te likken. De garnalen serveer je met een heerlijk frisse citrussalade. Probeer ook eens deze Mexicaanse eieren met krokante aardappels.
Ingrediënten
koriandermarinade
- ½ bosje koriander fijngesneden
- 250 ml zonnebloemolie
- 2 el ceviche by Jonnie Boer Euroma
garnalen
- 1 kg grote rauwe garnalen* gepeld maar met kop en staart eraan gelaten, zonder donkere darmdraad
- rasp en sap van 1 biolimoen
- 4 el zonnebloemolie
- 1 tl chilisaus
- 2 kleine sinaasappels
- 1 kleine komkommer zonder zaadlijsten, in plakjes
- 1 mango geschild, in dunne partjes
- ½ bosje koriander blaadjes geplukt
- 1 avocado in dunne partjes
- 50 g jonge spinazieblaadjes
Instructies
- Pureer de ingrediënten voor de marinade. Doe de marinade in een kom en schep de garnalen hierin om. Zet afgedekt 2 uur in de koelkast.
- Schil intussen de sinaasappels rondom dik, zodat ook het wit eraf is en snijd de partjes met een scherp mesje tussen de vliesjes uit.
- Verhit een grillpan op matig tot hoog vuur of maak de bbq aan. Neem de garnalen uit de marinade en gril ze in 1-1½ min. per kant precies gaar, ze kleuren dan roze.
- Klop in een grote kom het limoenrasp en -sap, de olie en chilisaus door elkaar. Voeg de sinaasappel en overige ingrediënten toe en schep de salade losjes om. Serveer de salade met de garnalen.
- * In sommige supermarkten kun je uit de diepvries ‘bodypeeled garnalen’ kopen: gepeld, maar kop en staart er nog aan.
Voedingswaarde
calorieën: 545kcal
eiwit: 35g
vet: 36g
koolhydraten: 17g
RECEPTEN: EVAN WHITE | FOTOGRAFIE: NIGEL LOUGH | STYLING: EMMA KNOWLES.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Bekijk hieronder in de video hoe je easy citruspartjes snijdt.