vakantie in eigen keuken: weekmenu italië

We gaan op vakantie in eigen keuken! Onze eerste bestemming: Italië. Met je ogen dicht zou je zweren dat je in Toscane, Sicilië of de Abruzzen was. 

Op zoek naar inspiratie voor een Italiaans zaterdagdiner? Je vindt het hier!

vakantie in eigen keuken: Italië

maandag


pesce alla parmigiana

Dit gerecht is onze variant op pollo alla parmigiana. Een supereasy visfavoriet voor een drukke doordeweekse avondspits.

 

dinsdag


snelle italiaanse bonensoep
Een klassieke combinatie in de Italiaanse keuken: bonen & kruiden. Deze simpele soep vult en is écht binnen 30 minuten klaar.

 

woensdag


tagliatelle met pancetta en tomatensaus
Pasta, pasta, pasta…we raken er niet over uit gepraat! Zelf pasta maken is natuurlijk allerleukst, dus leggen we je haarfijn hoe dat moet én geven we je op de koop toe ook nog dit recept voor homemade tagliatelle met lente-ui, pancetta en tomatensaus!

 

donderdag


aubergine rotolo met mozzarella
Bij de Italiaanse keuken denk je misschien niet zo snel aan vegetarische gerechten. Maar de Italianen zijn meester in het bereiden van side-dishes waar je met een paar kleine trucs zo een vegetarisch hoofdgerecht van kunt maken.

 

vrijdag


barbecue focaccia met worstjes

Wist je dat je focaccia ook op de barbecue kunt maken? Zo krijgt het een heerlijke rooksmaak. Begin op tijd met het deeg, want dat moet minstens een uur rijzen voor het beste resultaat.

vakantie in eigen keuken