rotelle met doperwten en ham

Een kom vol comfort: dat is deze rotelle met doperwten en ham. De pesto in dit gerecht is gemaakt van doperwten en ja, dat smaakt góed. Ook fijn: de rotelle staat binnen 20 minuten op tafel.  

Tip: deze salade met antipasti past perfect bij de rotelle als voorgerecht

rotelle met doperwten en ham

hoofdgerecht (4 personen)

300 g rotelle (pastawieltjes)
3 el arachide-olie
8 plakjes bacon, fijngesneden
4 el crème fraîche
doperwtenpesto
180 g diepvriesdoperwten
½ bosje munt, blaadjes fijngesneden
4 el extra vergine olijfolie
1 teen knoflook, geperst
rasp en sap van 1 (bio)citroen

Stap 1
Kook de pasta in gezouten water beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en bewaar 60 ml van het kookvocht.

Stap 2
Doe ondertussen voor de doperwtenpesto de doperwten in een hittebestendige kom en giet er zoveel kokend water over dat ze onder staan. Laat 2 min. staan en giet af. Doe de doperwten met de munt, olijfolie, knoflook en rasp en sap van de citroen in een keukenmachine. Voeg zout en peper naar smaak toe en mix tot een grove pesto.

Stap 3
Verhit in een grote koekenpan de arachideolie en bak de bacon in ± 4-5 min. goudbruin en knapperig. Voeg de pasta, het opgevangen kookvocht en de crème fraîche aan de bacon toe. Meng en breng op smaak met zout en peper. Schep de doperwtenpesto over de pasta en serveer.

Bereiden ± 20 min.

RECEPTEN WARREN MENDES FOTOGRAFIE ALICIA TAYLOR STYLING KIRSTEN JENKINS BEWERKING MINTA NICOLAÏ

rotelle met doperwten - delicious