De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

bomboloni met hazelnootpasta

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Deze kleine Italiaanse donuts gerold in suiker vul je met een flinke dot chocolade-hazelnootpasta. Deeg voor bomboloni is erg kleverig en kan dus lastig te kneden zijn. Gelukkig hebben wij daarvoor een aantal tips, je bekijkt ze hier!

Probeer ook eens deze Indiase donuts, gevuld met hangop.

bomboloni met hazelnootpasta en hazelnotensuiker

voor ± 15 Italiaanse donuts

7 g gedroogde gist (zakje)
200 ml lauwwarme melk
350 g bloem
150 g fijne kristalsuiker
2 eidooiers, losgeroerd
50 g boter, in blokjes, op kamertemperatuur
zonnebloemolie om te frituren
165 g chocolade-hazelnootpasta
50 g hazelnoten, fijngehakt

Meng in een maatbeker de gist door de melk en laat dit ± 10 min. rusten tot zich schuim vormt.

Zeef de bloem met de helft van de suiker in een kom. Maak een kuiltje in het midden, voeg het melkmengsel en de eidooiers toe en kneed in ± 5 min. tot een glad en kleverig deeg. Voeg al knedend de boterblokjes een voor een toe: kneed goed na elke toevoeging. Kneed nog ± 10 min. tot de boter volledig opgenomen is. Doe het deeg in een ingevette kom en laat het op een warme plaats afgedekt in ± 2 uur rijzen tot het dubbele volume.

Stort het deeg op een licht met bloem bestoven werkvlak en vorm er een rechthoek van 2½ cm dik van. Steek hieruit met een uitsteekvorm ± 15 rondjes van 5 cm ø. Breng telkens het overgebleven deeg weer samen en rol weer uit. Leg de rondjes op een bakplaat en laat ze afgedekt met een schone theedoek op een warme plaats in ± 30 uur rijzen.

Vul een (frituur)pan voor de helft met zonnebloemolie en verhit tot 160ºC (zodat je hierin een blokje brood in 45 sec. knapperig kunt frituren). Frituur de bomboloni met een paar tegelijk in 4-5 min. gaar en goudbruin. Draai ze regelmatig. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

Prik de bomboloni terwijl ze nog warm zijn aan de onderkant in met een scherp mesje. Doe de hazelnootpasta in een spuitzak met gladde spuitmond en vul de bomboloni hiermee. Meng op een bakplaat de hazelnoten met de resterende 75 g suiker. Wentel de bomboloni erdoor en serveer ze direct.

Bereiden ± 45 min. + rijzen ± 2 uur en 30 min.

RECEPTEN EN BEREIDING PHOEBE WOOD FOTOGRAFIE CHRIS COURT STYLING KIRSTEN JENKINS BEWERKING DOSIA BREWER

bomboloni met hazelnootpasta en hazelnotensuiker delicious.