7x Europees feestontbijt: van een Engels tot Frans ontbijtje

Ontbijt, petit déjeuner, breakfast, prima colazione. Een stevig en lekker ontbijt is hét recept voor een goede start van de dag. Of je nu houdt van zoet, hartig, zwaar of licht, je veel tijd hebt ’s ochtends of liever wat langer in bed blijft liggen; deze recepten vanuit landen uit heel Europa maken élke ochtend goed.

Liever uitpakken met een fijne brunch? Probeer dan één van deze recepten.

Uit Nederland

roggepap-delicious

roggepap met hazelnootcustard en vanille-abrikozen

Goed plan: begin de dag met stevige roggepap met hazelnootcustard en vanille-abrikozen. Als je de vanille-abrikozen en de hazelnootcustard van tevoren maakt, ben je zo klaar met deze kom vol energie!

>> naar het recept

 

Uit Frankrijk

wentelteefje met zalm

wentelteefje met zalm, gepocheerd ei & hollandaise

Dit hartige wentelteefje wordt door de zalm, gepocheerd eieren en de hollandaise in één klap een royaal ontbijt. Dat is nog eens een feestelijk begin van de dag!
De hollandaisesaus kun je vooraf maken en warm houden in een voorverwarmde thermoskan. De eieren kun je evt. een halfuurtje van tevoren pocheren. Houd ze dan warm in een lauwe oven van 50°C.
Eieren pocheren helemaal onder de knie met behulp van onze tips & tricks? Maak dan ook eens deze croissant met gepocheerd ei, rivierkreeftjes en dille-hollandaise.

>> naar het recept

 

Uit Italië

asperge-frittata

Voor liefhebbers van een hartig en stevig ontbijt: probeer eens deze Italiaanse frittata. Extra lekker met asperges en erwtjes.


Koelkast vol restjes groente? Maak een no waste frittata!

>> naar het recept

 

Uit Engeland

pindakaasmuffins - delicious

pindakaasmuffins met jam

Van zoet krijgen we op de redactie nooit genoeg! Maak eens een variatie op de traditionele muffin en ga voor een moderne twist. Wat denk je van onweerstaanbare pindakaasmuffins met jam?

>> naar het recept

 

Uit Griekenland

Griekse honingkoekjes - delicious

Griekse honingkoekjes

Bij feestelijke gelegenheden ontbijten de Grieken graag met deze honingkoekjes. Je kunt de koekjes dagen van tevoren maken, stop ze dan in een goed afgesloten trommel. Drenk ze vlak voor gebruik in de siroop en bestrooi ze met noten en kaneel.

>> naar het recept

 

Uit Duitsland

Duitse Weinachtsstolle - delicious

Weinachtsstolle

Deze Duitse weihnachtsstolle is ideaal om in het weekend te maken – zo geniet je de hele week van een plakje stol. Dit originele Duitse recept is zonder amandelspijs, maar je kunt er best een rol spijs in verwerken. Lekker met boter en een compôte.
Kijk hier voor een lekkere kruisbessencompôte.

>> naar het recept

 

Uit België

ontbijtwafels-delicious

ontbijtwafels met saffraan-venkelroerei en bacon

Wow-wafels voor het ontbijt. Met stukjes bacon in de wafel en venkelzaad & saffraan door het roer-ei, weet je zeker dat je dag goed begint.
Begin je dag nog beter met een groot glas wortel-mangosmoothie.

>> naar het recept

 

wentelteefje met zalm