Ontbijt, petit déjeuner, breakfast, prima colazione. Een stevig en lekker ontbijt is hét recept voor een goede start van de dag. Of je nu houdt van zoet, hartig, zwaar of licht, je veel tijd hebt ’s ochtends of liever wat langer in bed blijft liggen; deze recepten vanuit landen uit heel Europa maken élke ochtend goed.
Liever uitpakken met een fijne brunch? Probeer dan één van deze recepten.
Uit Nederland
roggepap met hazelnootcustard en vanille-abrikozen
Goed plan: begin de dag met stevige roggepap met hazelnootcustard en vanille-abrikozen. Als je de vanille-abrikozen en de hazelnootcustard van tevoren maakt, ben je zo klaar met deze kom vol energie!
Uit Frankrijk
wentelteefje met zalm, gepocheerd ei & hollandaise
Dit hartige wentelteefje wordt door de zalm, gepocheerd eieren en de hollandaise in één klap een royaal ontbijt. Dat is nog eens een feestelijk begin van de dag!De hollandaisesaus kun je vooraf maken en warm houden in een voorverwarmde thermoskan. De eieren kun je evt. een halfuurtje van tevoren pocheren. Houd ze dan warm in een lauwe oven van 50°C.Eieren pocheren helemaal onder de knie met behulp van onze tips & tricks? Maak dan ook eens deze croissant met gepocheerd ei, rivierkreeftjes en dille-hollandaise.
Uit Italië
asperge-frittata
Voor liefhebbers van een hartig en stevig ontbijt: probeer eens deze Italiaanse frittata. Extra lekker met asperges en erwtjes.
Koelkast vol restjes groente? Maak een no waste frittata!
Koelkast vol restjes groente? Maak een no waste frittata!
Uit Engeland
pindakaasmuffins met jam
Van zoet krijgen we op de redactie nooit genoeg! Maak eens een variatie op de traditionele muffin en ga voor een moderne twist. Wat denk je van onweerstaanbare pindakaasmuffins met jam?
Uit Griekenland
Griekse honingkoekjes
Bij feestelijke gelegenheden ontbijten de Grieken graag met deze honingkoekjes. Je kunt de koekjes dagen van tevoren maken, stop ze dan in een goed afgesloten trommel. Drenk ze vlak voor gebruik in de siroop en bestrooi ze met noten en kaneel.
Uit Duitsland
Weinachtsstolle
Deze Duitse weihnachtsstolle is ideaal om in het weekend te maken – zo geniet je de hele week van een plakje stol. Dit originele Duitse recept is zonder amandelspijs, maar je kunt er best een rol spijs in verwerken. Lekker met boter en een compôte.Kijk hier voor een lekkere kruisbessencompôte.
Uit België