glutenvrij
aantal 4 |
hoofdgerecht |
kerst |
|
glutenvrij
hoofdgerecht |
kerst |
|
glutenvrij
Nage houdt het midden tussen saus en soep, zo maak je dit visgerecht elegant en licht.
Maak je menu compleet met al onze a la carte gerechten die je vindt in het kerstnummer van delicious. Bestel 'm hier.
Kookgerei
-
ook nodig: 4 voorverwarmde diepe borden
Ingrediënten
- 2 palmkoolbladeren, cavolo nero, zonder harde nerven (of neem boerenkool)
- 3 el olijfolie
- ± 400 g romanesco in 2 cm-roosjes
- 20 g zeekraal
- 20 g boter + 70 g koude boter, in blokjes
voor de saus
- 3 el vadouvan
- 1 tl kurkuma
- 300 ml visfond
- 150 ml witte wijn
- 150 ml slagroom
- 400 g stevige witvis, bijv. zeewolf of heilbot, in 3 cm-stukken
- 16 mosselen
- 1 tl limoensap + extra naar smaak 8 verse coquilles zonder schelpen, drooggedept met keukenpapier
Instructies
-
Voorbereiden: Maak de palmkoolchips 1 dag eerder, bewaar afgesloten. Maak de nage 1 dag eerder, maar voeg de boter pas toe als je hem weer opwarmt op de dag zelf.
-
Verwarm de oven voor op 160°C. Bestrijk de palmkool rondom met 1 el olijfolie, wrijf lichtjes in en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met zout en peper en rooster in ± 6-8 min. knapperig. Neem uit de oven en bewaar tot gebruik.
-
Kook de romanesco in gezouten water in 5-8 min. beetgaar. Kook de zeekraal 1 min. mee. Giet af, laat goed uitlekken.
-
Smelt intussen voor de nage 20 g boter in een hapjespan en bak de vadouvan met de kurkuma ± 1 min. of tot het geurt. Voeg de visfond, witte wijn en slagroom toe en breng zachtjes aan de kook. Voeg de stukken witvis en mosselen toe en laat met de deksel op de pan 3 min. zachtjes garen. Schep met de schuimspaan de vis en mosselen uit de saus en verdeel over de voorverwarmde borden. Zeef de saus en doe weer terug in de pan. Voeg 1 tl limoensap toe, draai het vuur hoog en laat de saus in ± 2 min. inkoken tot de helft. Neem de pan van het vuur en klop met een garde blokje voor blokje de koude boter erdoor. Breng op smaak met limoen- sap, peper en zout.
-
Verhit intussen de rest van de olijfolie in de koekenpan op hoog vuur en bak de coquilles 30 sec. aan beide kanten. Schep uit de pan en leg bij de andere vis. Verdeel de romanesco-roosjes en zeekraal erover. Schenk voorzichtig de warme currynage erbij. Garneer met de palmkoolchips en serveer direct.
Voedingswaarde
calorieën: 534kcal
eiwit: 29g
vet: 43g
koolhydraten: 5g
RECEPTEN: MERIJN TOL, DOSIA BREWER, HESTER DE GOEDE, LISELORE BUS | FOTOGRAFIE: JEROEN VAN DER SPEK | STYLING: CYN FERDINANDUS | BEREIDING: YVONNE JIMMINK | LOCATIE: PLANTAGE ROCOCO, VELZEN-ZUID.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!