Wil je jouw diner naar een hoger level tillen? Met een tussengerecht voeg je een extra gang toe en maak je van een gewoon diner iets speciaals, zonder dat je daar lang voor in de keuken hoeft te staan. Wanneer er een tussengerecht wordt geserveerd, dan weet je dat het feest is.
Tussengerechten zijn vaak kleinere en lichtere gerechtjes die tussen het voor- en hoofdgerecht of tussen twee hoofdgerechten geserveerd worden. Ze zijn bedoeld om de smaakpupillen te neutraliseren en voor te bereiden voor een nieuwe gang.
Het kiezen van een goed tussengerecht hangt af van de rest van de gerechten. Een licht en fris gerecht past goed na een zwaar voorgerecht, terwijl een warm tussengerecht juist perfect is om je smaakpupillen voor te bereiden op een steviger hoofdgerecht. Zorg er in ieder geval voor dat je gasten niet te vol zitten en hun bovenste knoop van hun broek los willen maken.
Hieronder hebben we een aantal tussengerechten voor je verzameld. Van warme soepen en elegante pasta’s tot voorgerechten die absoluut volstaan als tussengerecht voor kerst.
15x tussengerechten voor kerst
knolselderij-pastinaakpuree met roodbaars & dragonboter
Groente van de koude grond zijn in de winter favoriet! Kool als rode en witte kool, savooie- kool, boerenkool, cavolo nero, broccoli: we lusten het allemaal. Ook maken we ruimte voor winterwortel, knolselderij, pastinaak, pompoen en bietjes. Deze puree met roodbaars geef je een extra hartige smaak door met de sjalot en dragon nog 75 g chorizo- of pancettablokjes mee te bakken.
Een heel verfijnde bouillon, de pastis is prachtig in balans met de tomaten. Serveer deze soep als voorgerecht van een uitgebreid zomerdiner, waneer de tomaten op hun best smaken.
De Bosch ErgoMixx Fresh tover je in no time om tot een vacuümapparaat. Super handig: Zo blijven steaks sappig, wordt vis nóg malser en verse groenten blijven knapperig en mooi van kleur! Dé manier om het beste uit je eten te halen.Naast vacumeren kun je de ErgoMixx Fresh staafmixer ook gebruiken om eten te marineren en nog veel meer.
Chinezen zijn echte lekkerbekken en grijpen elke feestdag aan om uit te pakken. Pekingeend, siu mai met kip-shiitake-vulling, spareribs, salade, rijst en veel meer worden op de draaischijf op tafel gezet, zodat iedereen zich makkelijk kan bedienen. Draaien maar!
Chique diners zijn fijn, maar eten met je handen is ook leuk. Het is toch één groot feest om je tafel zo vol te zetten en je gasten vrij te laten om alles met de hand te eten. Vis en schelp- en schaaldieren zijn daarvoor dé perfecte keuze. Elegant en ruig tegelijk, en alles kan tegelijk op tafel!
Probeer deze feestelijke coquilles met dragon-limoensaus en roodloflasagne tijdens de kerst. Garneer de lasagne met de malse jonge topjes van de extra takjes dragon voor een extra feestelijk effect!
Deze vijgencarpaccio met de uitgesproken smaken van dragon, parmezaanse kaas en olijven past perfect bij een robuuste fruitige extra vergine olijfolie zoals de Carapelli Il Centenario.Verrassend nagerecht: olijfolie-ijs met rozemarijn en zeezout.
salade van pompoen, geitenkaas met aardappelschil, basilicumgremolata en hazelnoot
Aardappelschil geeft de geitenkaas in deze herfstsalade een licht kruidige smaak. Dat past heel goed bij frisse gemarineerde pompoen. De smaak van Hollandse geitenkaas is vol, romig, puur. Ofwel: melk met een eigen karakter! Van die unieke melk wordt een verrukkelijke kaas gemaakt. Natuurgerijpt op houten planken, zodat de smaak zich rustig kan ontwikkelen.Meer pompoen? Bekijk hier onze favoriete pompoenrecepten.
Met soep zit je altijd goed. Zeker als het deze champignonsoep met madera en focacciatoast is. Die is romig, maar toch licht genoeg als lekker voor- of tussengerecht.
Perfect gezelschap voor vis, vlees of als vegagerecht, deze gnocchi met lekker pittige tomatensaus! Slim en makkelijk: met kokend water uit de waterkoker (of Quooker) is tomaten pellen en gnocchi koken zo gepiept.
risotto met taleggio, bloemkool en hazelnotenpangrattato
Dit is misschien wel de lekkerste risotto die je in tijden hebt gegeten! Carnarolirijst wordt met vialone nano als de beste soort risottorijst beschouwd. Ze behouden hun vorm en ‘beet’ en hebben een heerlijk romige textuur.
De kunst van een fijn kerstdiner is de juiste combinaties maken. Deze aardappelsoep met eend en truffel is zacht van smaak en textuur, maar toch spannend door de toevoeging van knapperige eend en aardse truffel.
Blauwe kaas en peer zijn een match made in heaven. En al helemaal in combinatie met zoete gnocchikussentjes. Maak het klassieke Italiaanse gerecht met dit recept en je wil nooit meer anders.
aardpeerpuree met mascarpone, eendenborst met specerijen, cantharellen en cress
'Strooigoed' geeft gelaagdheid aan dit heerlijke gerecht en een extra wow-gevoel. Zoals shiso-blaadjes de specerijen van de eend versterken en de romige puree een frisse bite geven!En toe: paris-brest met chocolade-hazelnotenroom.