nr.1 foodmagazine

KERSTMENU: VEGAN FEEST

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Gerechten vol groenten, noten, pitten, cressen, puree en een geweldig toetje. Net zo lekker, elegant, bijzonder en verrassend als je gewend bent met kerst, maar nu eens helemaal vegan! Wij laten zien dat koken zonder vlees of vis heel uitdagend kan zijn. 

Op zoek naar meer vegan kerstinspiratie? Wij hebben nog een vegan kerstmenu!

Voorgerecht  (soep)

heldere tomatensoep - delicious

heldere tomatensoep

Zintuigen kunnen je bedriegen... je ruikt en proeft tomatensoep, maar wat je in je bord ziet, is helemaal helder. Deze heldere tomatensoep - consommée is de chique naam – kun je heel makkelijk 1 dag van tevoren maken en later langzaam verwarmen. De soep is vegan, maar ook heel lekker met in elk bord een kort gegrilde coquille.
In Japan zijn ze ook meesters in het maken van lichte, heldere soep met groenten. Probeer deze ook eens!

>> naar het recept

Voorgerecht

witlof met romescosaus en geroosterde hazelnoot

witlof met romescosaus en geroosterde hazelnoot

Net zo lekker, elegant, bijzonder en verrassend als je gewend bent met kerst, maar nu eens helemaal vegan! Wij laten zien dat koken zonder vlees of vis heel verleidelijk is. Proef het bittertje in de witlof, extra lekker in combinatie met de romige hazelnootsaus.

>> naar het recept

Hoofdgerecht

tarte tatin van rodekool met appel-tahinisaus

Als je kool langzaam in dikke plakken stooft, krijgt-ie een stevige bite, een vollere smaak en blijft toch sappig. Toch vlees erin? Bestrooi de tarte tatin met gebakken spekjes of serranoham.
Ook feestelijk vegan: rodekool steaks.

>> naar het recept

Bijgerecht

groene-aspergesalade met cranberry's - delicious

groene-aspergesalade met cranberry’s

Met dit vegan voorgerecht of bijgerecht van groene asperges met cranberry’s maak je veel mensen blij! En supermakkelijk: je kunt de asperges met de cranberry’s ‘s ochtends al maken. Zet de asperges na uitlekken en afkoelen afgedekt koel weg. Laat ze voor het serveren op kamertemperatuur komen en meng met de dressing.
Nog zo’n spannend toprecept met asperges: met gerookte tofoe en salsa van radijs.

>> naar het recept

Bijgerecht

zoete-aardappelpuree met een crunchy kikkererwtentopping

Net zo lekker, elegant, bijzonder en verrassend als je gewend bent met kerst, maar nu eens helemaal vegan! Wij laten zien dat koken zonder vlees of vis heel uitdagend kan zijn. Ga voor contrast: de zachte structuur van puree naast knapperige aardse kikkererwten.
Ook heel lekker met zoete aardappel: soep met gebakken uien.

>> naar het recept

Nagerecht

cranberry-meringuetaartjes met chocoladesorbet - delicious

cranberry-meringuetaartjes met chocoladesorbet

Ongelooflijk dat je van kikkererwtenwater zo’n mooie meringue kunt maken! Het brosse deeg combineren we met een zoetzure vulling. Een tikje bitter naast de romige meringue maakt dit een fantastische afsluiting van je vegan feestdiner.
Of maak vegan chocomousse.

>> naar het recept

heldere tomatensoep - delicious