haricots vert met salieboter, gefrituurde kappertjes en pistache

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
haricots vert met salieboter, gefrituurde kappertjes en pistache
glutenvrij, vegetarisch
aantal 8 | bijgerecht | feestelijk, kerst | | glutenvrij, vegetarisch
Groenten als bijgerecht kunnen niet ontbreken tijdens het kerstdiner. Dit recept van haricots vert met salieboter, kappertjes en pistache is een perfect bijgerecht naast het vlees- of visgerecht.
Meer feestelijke kerstrecepten? Je vindt op deze pagina al onze kerstrecepten bij elkaar!
kooktijd30 minuten
totale tijd30 minuten

ingrediënten

  • 600-700 g haricots vert schoongemaakt
  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 el kappertjes afgespoeld en drooggedept
  • 50 g ongezouten pistachenoten
  • 100-150 g boter
  • 5 blaadjes salie

instructies

  • Kook de haricot verts in gezouten water in ± 8 min beetgaar. Giet af, zet de deksel op de pan en houd warm in de pan.
  • Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en frituur hierin de kappertjes in 3 min. tot knapperig en lichtgoudbruin. Haal met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op een met keukenpapier bekleed bord. Rooster de pistachenoten in 2-3 min goudbruin in een droge koekenpan. Laat afkoelen en hak ze daarna fijn.
  • Smelt de boter in een steelpan, voeg de blaadjes salie toe en laat de boter op middelhoog vuur tot beurre noisette worden. De salie frituurt als het water in de bruine boter. Let op dat de boter niet verbrandt, blijf erbij, als de boter goudbruin kleurt en notig geurt zet je het vuur uit. Verdeel de haricots vert over een schaal, besprenkel met de saliebeurre noisette, bestrooi met kappertjes en pistache.
Voedingswaarde:
calorieën: 196kcal
|
eiwit: 4g
|
vet: 18g
|
koolhydraten: 3g
auteur: delicious.
voorbereiden: je kunt de pistache 1 dag eerder roosteren en fijnhakken. Maak de rest af op het moment zelf.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
haricots vert met salieboter, gefrituurde kappertjes en pistache
Recept: Minta Nicolaï | Fotografie: Ernie Enkelaar | Bereiding: Yvonne Jimmink | Servies: Motel a Miio